Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Ζωή και κότα για τους πλούσιους στις φυλακές Κορυδαλλού...


 


Με την προφυλάκιση του εφοπλιστή...
Βίκτωρα Ρέστη, η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» έκανε ολόκληρο αφιέρωμα στους κροίσους και επωνύμους που βρίσκονται πλέον στις φυλακές του Κορυδαλλού.

«Μέσα στον λήθαργο του καλοκαιριού, εάν υπάρχει ένα μέρος που μπορεί να προστατευθεί κανείς καλύτερα από τον καύσωνα, αυτό είναι αναμφίβολα η πτέρυγα 6 της φυλακής του Κορυδαλλού στη νότια Αθήνα», γράφει η Figaro. «Οι τρόφιμοι της πτέρυγας 6 απολαμβάνουν ένα καθεστώς προνομιακό. Η γκάμα είναι μεγάλη: επιχειρηματίες, τραπεζίτες, εφοπλιστές, πολιτικοί, περιμένουν όλοι ήρεμα την αποφυλάκισή τους», συμπληρώνει.

Η συντάκτρια αναφέρει ότι οι περισσότεροι περνούν την ημέρα τους σε ιδιωτικό προαύλιο, διαβάζουν εφημερίδες, βιβλία, περιοδικά και παίζουν τάβλι. Συνηθισμένοι σε ένα κάποιο επίπεδο γαστριμαργίας δεν διστάζουν να παραγγείλουν φαγητό απ’ έξω…

«Στις πρώτες θέσεις βρίσκεται ο Βίκτορας Ρέστης, τελευταία άφιξη μιας σειράς πλούσιων και διασήμων», γράφει χαρακτηριστικά η γαλλική εφημερίδα. Υπό προσωρινή κράτηση, (ο Ρέστης) πήρε τη θέση ενός διάσημου σχεδιαστή μόδας, του Λάκη Γαβαλά. Ο τελευταίος, ο οποίος είχε φυλακιστεί για οικονομική απάτη ύψους 1,5 εκ. ευρώ, περνούσε τις ώρες του στο ιδιωτικό προαύλιο προσπαθώντας να διατηρήσει το μαύρισμά του και κάνοντας σπορ. «Δυο βήματα πιο πέρα βρίσκεται ο Κώστας Γιαννίκος, πρώην ιδιοκτήτης ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, κατηγορούμενος και αυτός για ξέπλυμα χρήματος, ο οποίος σκοτώνει την ώρα του διαβάζοντας βιβλία και περιοδικά, όχι στο κελί του, αλλά σε ένα δωματιάκι, επιπλωμένο με μία πολυθρόνα, ένα γραφείο».

Όσο για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος, σύμφωνα με την εφημερίδα, διαθέτει μέσα στο κελί του τηλεόραση και ανεμιστήρα. Η γαλλική εφημερίδα μας πληροφορεί ό, τι ο ίδιος «δεν συναναστρέφεται άλλους συγκρατούμενους».

Μας αποτελειώνει δε με την πεποίθηση ότι τα «ειδικά» κελιά θα γεμίσουν, καθώς η ελληνική κυβέρνηση έχει εντείνει τις προσπάθειές της για την πάταξη της οικονομικής απάτης.






ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ 
iPhone/iPad ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ         ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ