Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΤΕΞΑΣ: 16χρονο μεθυσμένο πλουσιόπαιδο σκότωσε 4 άτομα και γλίτωσε τη φυλακή!!

diaforetiko.gr : ethan couch victims 600x360 ΤΕΞΑΣ: 16χρονο μεθυσμένο πλουσιόπαιδο σκότωσε 4 άτομα και γλίτωσε τη φυλακή!! (βίντεο)


Τον περασμένο Ιούνιο ο δεκαεξάχρονος Τεξανός Ethan Couch, οδηγώντας μεθυσμένος, παρέσυρε και σκότωσε τέσσερις ανθρώπους, ανάμεσα τους μια μητέρα με την κόρη της. Στο όχημα του μετέφερε 7 φίλους του, εκ των οποίων ο ένας παραμένει σε κωματώδη κατάσταση και ένας άλλος έμεινε παράλυτος. Πρόσφατα ο νεαρός δικάστηκε, αλλά η ποινή και κυρίως η αιτιολογία, εξόργισε τις οικογένειες των θυμάτων και την κοινή γνώμη.

Η ποσότητα αλκοόλης στον οργανισμό του ήταν τρεις φορές επάνω από τα όρια για ενήλικες.

Στις 15 Ιουνίου του 2013 ο δεκαεξάχρονος από το Τέξας είχε βγει βόλτα με τους φίλους του, έκλεψαν δύο καφάσια μπίρες, τα ήπιαν και στην επιστροφή, οδηγώντας σε κατάσταση μέθης, παρέσυρε και σκότωσε τέσσερις ανθρώπους.

Επιπλέον από τους επτά φίλους που μετέφερε στο αυτοκίνητό του, ο ένας παραμένει σε κωματώδη κατάσταση και ένας άλλος έμεινε παράλυτος. Η ποσότητα αλκοόλης στον οργανισμό του μετρήθηκε αμέσως μετά και ήταν τρεις φορές επάνω από τα όρια για ενήλικες.

Τιμωρήθηκε με 10ετή επιτήρηση, της οποίας τα έξοδα θα πληρώσει η οικογένειά του, ενώ κανονικά θα έπρεπε να μπει φυλακή 20 χρόνια.Πρόσφατα, ο νεαρός δικάστηκε και σήμερα η υπόθεση του είναι πρώτο θέμα σχεδόν σε όλα τα αμερικάνικα μέσα, μιας και η ποινή αλλά κυρίως η αιτιολογία, έχουν εξοργίσει τις οικογένειες των θυμάτων και την κοινή γνώμη.

Ο Ethan Couch τιμωρήθηκε με 10ετή επιτήρηση, της οποίας τα έξοδα θα πληρώσει η οικογένειά του ενώ κανονικά θα έπρεπε να βρεθεί αντιμέτωπος με 20ετή φυλάκιση και αυτό γιατί το επιχείρημα του συνηγόρου του έγινε δεκτό σαν ελαφρυντικό και ανέτρεψε όλη την υπόθεση.

Δεν μπήκε φυλακή γιατί, όπως υποστηρίζει, πάσχει από το σύνδρομο affluenza, δηλαδή έχει άγνοια κινδύνου, θεωρώντας ότι τα λεφτά των γονιών του μπορούν να τον γλιτώσουν απ’ όλα.

Ο συνήγορος του εμφάνισε στο δικαστήριο τη γνωμάτευση γιατρών και ψυχολόγων, που ισχυρίζεται ότι ο νεαρός πάσχει από το σύνδρομο affluenza.Tι σημαίνει αυτό; Αδυνατεί λόγω διαπαιδαγώγησης να κατανοήσει τη σοβαρότητα των πράξεων του και να ξεχωρίσει τι είναι νόμιμο και τι παράνομο. Στο μυαλό του όλα εξελίσσονται με δεδομένο πως με τα χρήματα των γονιών του μπορούν να τον γλιτώσουν και έτσι έχει άγνοια κινδύνου για τον ίδιο και τους γύρω του. Συνεπώς ο 16χρονος χρειάζεται θεραπεία και όχι τιμωρία!

Όσο παράδοξο και αν ακούγεται αυτό το επιχείρημα, έγινε δεκτό και ο νεαρός απλά θα ακολουθήσει μια σειρά θεραπειών και συμβουλευτικής σε κέντρο της Καλιφόρνια που θα κοστίζει $450,000 ετησίως στους γονείς του, αφήνοντας άναυδους τους κατήγορους.

Τα αμερικανικά μέσα σημειώνουν πάντως, πως το σύνδρομο αυτό δεν είναι επίσημα αναγνωρισμένο και καταγεγραμμένο σε κανένα εγχειρίδιο σύγχρονης ψυχιατρικής και ψυχολογικών νοσημάτων, ενώ αναδεικνύουν μερικές ακόμη υποθέσεις που κάτι ανάλογο χρησιμοποιήθηκε σε μερικά ακόμη κακομαθημένα πλουσιόπαιδα, που είχαν στο παρελθόν διαπράξει αξιόποινες πράξεις.

Διαβάστε πως να μειώσετε τον λογαριασμό τους ρεύματος εδώ