Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Δείτε τι δουλειά κάνει σήμερα ο καταδικασμένος για την δολοφονία του Γρηγορόπουλου!


Κάθε χρόνο 6 Δεκέμβρη, είναι δύσκολη η ημέρα εξομολογείται
. Την Παρασκευή, την ώρα που πραγματοποιούνταν πορείες και συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στη μνήμη του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο οποίος έπεσε νεκρός τη νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου του 2008 από το πιστόλι του ειδικού φρουρού και πρώην συναδέλφου του Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο έτερος καταδικασθείς για την υπόθεση, Βασίλης Σαραλιώτης, πουλούσε καφέδες για να ζήσει.

«Δουλεύω για να ζήσω αξιοπρεπώς. Ούτε πήγα να ληστέψω, ούτε τίποτα. Κάνω ό,τι μπορώ προκειμένου να επιβιώσω. Εργάστηκα ως σερβιτόρος, πωλητής σε κατάστημα, αλλά και στον δρόμο. Ήταν πιο εύκολο για μένα, διότι και πριν μπω στην Αστυνομία είχα δουλέψει ως σερβιτόρος για το μεροκάματο. 

Από μικρός εργάζομαι και την ξέρω τη δουλειά», λέει ο κ. Σαραλιώτης από τη Δράμα όπου ζει σήμερα, έχοντας αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.
Τον Οκτώβριο του 2012 ο ειδικός φρουρός, που καταδικάστηκε πρωτόδικα σε φυλάκιση 10 ετών για συμμετοχή και συνέργεια στη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αφέθηκε ελεύθερος από τις Φυλακές Κασσάνδρας έπειτα από 30 μήνες κράτησης, με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λαμίας, παρά την αντίθετη γνώμη του εισαγγελέα. Στην αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ο κ. Σαραλιώτης επικαλέστηκε την ασθένεια του πατέρα του, τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένειά του και το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη προσδιορισθεί η εκδίκαση της υπόθεσης σε β’ βαθμό, ενώ τον Ιούλιο του 2012, με βάση τον νόμο, θεμελίωνε ούτως ή άλλως δικαίωμα απόλυσης από τις φυλακές. 

Το Εφετείο έθεσε ως όρο τη μόνιμη παραμονή του στον νομό Δράμας, που είναι και ο τόπος καταγωγής του.
«Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Ο Θεός ξέρει πώς ζούσα. Είχα τη στήριξη των γονιών μου, των συγγενών και των φίλων. Έβαλα το κεφάλι κάτω, δούλεψα και προσπαθώ να ζήσω αξιοπρεπώς. Με την ανεργία που υπάρχει σήμερα είναι δύσκολο να βρεις δουλειά. Θέλει χρόνο και υπομονή, πόσο μάλλον στην περίπτωσή μου. Σιγά-σιγά επανέρχομαι», δηλώνει ο κ. Σαραλιώτης. Υποστηρίζει ότι οι συντοπίτες του τού φέρθηκαν καλά και δεν του έκλεισαν τις πόρτες: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν ήταν το γεγονός ότι είμαι ο Σαραλιώτης, αλλά η ανεργία. Στη Δράμα με γνωρίζουν οι κάτοικοι και ήταν σχετικά καλοί μαζί μου. Δεν αρνήθηκε κανείς να αγοράσει από εμένα. Δεν επηρεάστηκε η δουλειά μου από αυτό. Εξάλλου εδώ ξέρουν τι έγινε και πόσο φταίω», δηλώνει ο πάλαι ποτέ ειδικός φρουρός.


Ο 36χρονος παραδέχεται πως δεν έχει κάνει οικογένεια και ζει με τους γονείς του. Περιμένει με αγωνία το Εφετείο, ελπίζοντας ότι δεν θα ξαναβρεθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.Σχετικα με το ενδεχόμενο να ξαναφορέσει την στολή του αστυνομικού, αναφέρει. «Όταν τελειώσουν όλα, θα δούμε. Δεν ξέρω αν μπορώ να ξαναβάλω τη στολή του αστυνομικού, δεν το έχω σκεφτεί ακόμη αυτό. Το μόνο που με απασχολεί τώρα είναι το Εφετείο».

Τι είναι το forex και πως θα κερδίσεις χρήματα από αυτό; διαβάστε εδώ>>