Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Βάζουν ρότα τα καραβάκια στον Θερμαϊκό


 Τις νομικές αλλά και τις οικονομικές προϋποθέσεις για να ξεκινήσει η πιλοτική λειτουργία της θαλάσσιας συγκοινωνίας αρχίζει να διερευνά ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε στην τελευταία του συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα έγινε ενημέρωση για τις τρεις προσφορές πλοιοκτητών, οι οποίοι εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για την ανάληψη του έργου, ωστόσο, όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του Οργανισμού και αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής, ενδέχεται μέχρι τη διαδικασία της αξιολόγησης των προσφορών να υποβληθούν νέες. "Ήδη υπάρχουν συζητήσεις και με άλλους πλοιοκτήτες" σχολίασε χαρακτηριστικά.

Για τη διαδικασία που ξεκινά στον Οργανισμό Τουρισμού σχετικά με το θέμα, επισημαίνει ότι είναι απαραίτητη μια πρώτη μελέτη για το ισχύον νομικό καθεστώς και τις προϋποθέσεις ανάληψης της ευθύνης ενός τέτοιου εγχειρήματος καθώς υλοποιείται για πρώτη φορά. "Καταβάλλουμε προσπάθειες ώστε να λειτουργήσει πιλοτικά η γραμμή. Πρόθεσή μας είναι, αφού ξεπεραστούν τα όποια τεχνικά και νομικά εμπόδια και αν όλα πάνε καλά, να αρχίσουν τα πρώτα δρομολόγια τον Μάιο, ώστε να προλάβουμε το καλοκαίρι" προσθέτει.

Σημειώνεται ότι το πιλοτικό δρομολόγιο θα ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη και μέσω της Καλαμαριάς θα καταλήγει στο Δήμο Θερμαϊκού. Η διαδρομή υπολογίζεται ότι θα διαρκεί 30 λεπτά. Τα καραβάκια θα είναι 150 θέσεων και προγραμματίζεται η συχνότητα των δρομολογίων να είναι ανά μία ώρα ενώ επιδιώκεται το εισιτήριο να κοστίζει κάτω από δύο ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες για την κανονική (όχι την πιλοτική) λειτουργία της θαλάσσιας συγκοινωνίας, αυτές προχωρούν κανονικά καθώς για το κατασκευαστικό κομμάτι έχει υπογραφεί ήδη προγραμματική σύμβαση των εμπλεκόμενων φορέων με την Εγνατία Οδό ΑΕ. 


Ψάχνεις τις μεγαλύτερες αποδόσεις στο διαδίκτυο;; Δες εδώ>> και εδώ>> 


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ