Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ποια χώρα καταναλώνει τα περισσότερα ναρκωτικά στον κόσμο;
Μια είδηση που προκαλεί μάλλον έκπληξη. Mια διόλου ευχάριστη πρωτιά καταλαμβάνει το...


Ιράν, οι πολίτες του οποίου καταναλώνουν τα περισσότερα ναρκωτικά στον κόσμο, σύμφωνα με διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Από τη μία τα σύνορα με το Αφγανιστάν και το Πακιστάν που τροφοδοτούν με άφθονη «πρώτη ύλη» τους Ιρανούς και από την άλλοι οι οικονομικοί δείκτες και η ανεργία που απελπίζουν τους νέους, οδήγησαν την πάλαι ποτέ «χώρα των Λεόντων» σε αυτή τη θλιβερή πρωτιά, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι πάνω από 5 εκατομμύρια πολίτες είναι εθισμένοι σε ναρκωτικές ουσίες.

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς τονίζουν πως ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος αν ληφθούν υπόψη οι περιστασιακοί χρήστες που δεν καταγράφονται. Εξίσου ανησυχητική είναι η αύξηση των «βιομηχανικών ναρκωτικών», όπως της δεσομορφίνης που υποκαθιστά την ηρωϊνη και είναι σχετικά φθηνή. Έτσι το Ιράν έχει μετατραπεί και σε εξαγωγέα της επικίνδυνης αυτής ουσίας.

Παρά τις αυστηρές ποινές, που φθάνουν μέχρι και τη θανάτωση σε περίπτωση αγοραπωλησίας ναρκωτικών οι Ιρανοί δε δείχνουν να πτοούνται. Το θέμα έχει προκαλέσει πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης αφού μόνο το 2012, πάνω από 300.000 υποθέσεις έφθασαν στα δικαστήρια και αφορούσαν διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών. Για αυτό το λόγο η Τεχεράνη προσανατολίζεται στην κατασκευή στρατοπέδων εργασίας όπου θα φυλακίζονται οι έμποροι.


Ψάχνεις τις μεγαλύτερες αποδόσεις στο διαδίκτυο;; Δες εδώ>> και εδώ>> 


πηγή