Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Φωτογραφία νεαρής μουσουλμάνας με μαντήλα και στρινγκάκι προκαλεί πολιτικό σάλο στη Θράκη


Η φωτογραφία σeξι νεαρής με μαντίλα που ανάρτησε στο Ιντερνετ ο πρώην πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης έγινε αφορμή να ξεσπάσει σάλος στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.
Την τιμή των γυναικών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη ανέλαβε να υπερασπιστεί η πρώην υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σιμπέλ Μουσταφάογλου και νυν δημοτική σύμβουλος Κομοτηνής εξαιτίας ενός... στρινγκ, που παραλίγο να καθίσει στο σκαμνί τον πρώην πρόεδρο του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕ) Ροδόπης Κώστα Λιούρτα.

Αυτή είναι η Σιμπέλ Μουσταφάογλου:

Πώς ξεκίνησε η υπόθεση-φωτιά

Στο προσωπικό του ιστολόγιο ο πρώην πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης Κώστας Λιούρτας ανάρτησε την φωτογραφία μιας νεαρής μουσουλμάνας που φοράει μαντίλα και σιθρού φόρεμα, όπου κάτω από αυτό διακρίνεται φανερά το αποκαλυπτικό εσώρουχό της. «Απίστευτη φωτό! Μουσουλμάνα στη Θράκη με μαντίλα και... στρινγκάκι», ήταν ο τίτλος της ανάρτησης που συνόδευε την επίμαχη φωτογραφία που ο κ. Λιούρτας απέδωσε σε νεαρή κοπέλα της μουσουλμανικής μειονότητας.

Αυτή είναι η επίμαχη φωτό:Καταγγελία από την υποψήφια ευρωβουλευτή

Η πρώην υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σιμπέλ Μουσταφάογλου, νυν δημοτική σύμβουλος Κομοτηνής, με ανακοίνωση που εξέδωσε απειλεί τον πρώην πρόεδρο του ΕΒΕ Ροδόπης με μηνύσεις, κάνοντας λόγο για φωτογραφία που προσβάλλει το Ισλάμ και το γυναικείο φύλο, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει τραβηχτεί στην Ελλάδα αλλά στη Γαλλία.

«Καταγγέλλουμε τον κ. Λιούρτα, ο οποίος για πολλά χρόνια εκλέχτηκε με τη στήριξη των επαγγελματιών της μειονότητας στο προεδρικό αξίωμα ενός σημαντικού φορέα για την περιοχή μας, για την προσβολή που ξεπερνά και τα όρια της χυδαιότητας. Απαιτούμε την άμεση διαγραφή και απομάκρυνση της εν λόγω φωτογραφίας και των σχολίων που βρίσκονται στον εν λόγω ιστότοπο, όπως και τη δημόσια προφορική και γραπτή συγγνώμη του τέως προέδρου και δηλώνουμε ότι σε αντίθετη περίπτωση θα ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας».

Στην ίδια ανακοίνωση η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως η νεαρή κοπέλα της επίμαχης φωτογραφίας είναι από τη Γαλλία «και με κανέναν τρόπο δεν απεικονίζει μια μουσουλμάνα γυναίκα, μέλος της μειονότητας της Δυτικής Θράκης».

Η επίμαχη φωτογραφία φαίνεται πως εδώ και καιρό κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, ενώ αφήνονται αιχμές για τη γνησιότητά της.

Και οι μουσουλμάνες των καλλιστείωνΜετά τις αντιδράσεις, ο κ. Λιούρτας διέγραψε την ανάρτηση με την επίμαχη φωτογραφία. Ωστόσο φαίνεται πως βρήκε σύμμαχο τον γνωστό μειονοτικό δημοσιογράφο Αμπντούλ Χαλίλ Ντεντέ, ο οποίος επιτέθηκε στους «σεμνότυφους» της μειονότητας, δημοσιεύοντας στο προφίλ του φωτογραφίες από τον πρόσφατο διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Θράκη 2013» όπου συμμετείχαν και νεαρές μουσουλμάνες, οι οποίες μεταξύ άλλων φορούσαν και προκλητικά μαγιό.

«Δημοτικές εκλογές έρχονται και η κυρία Μουσταφάογλου φιλοδοξεί να διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο Κομοτηνής.
Η αντίδρασή της οφείλεται καθαρά σε ψηφοθηρικούς λόγους και σε μια προσπάθειά της να συσπειρώσει ψήφους της μειονότητας. Για τον ίδιο λόγο αντέδρασαν πρώην και νυν μειονοτικοί βουλευτές, προκειμένου να κερδίσουν ψήφους από τη συντηρητική μερίδα της μειονότητας», δήλωσε στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Λιούρτας, καταλήγοντας καυστικά:

«Ευτυχώς που τα κορίτσια που πήραν μέρος στον πρόσφατο διαγωνισμό ομορφιάς δεν ρώτησαν την κυρία Μουσταφάογλου τι στρινγκ ή τι τάνγκα θα φορέσουν για να δείξουν τα υπέροχα κορμιά τους μπροστά στην κριτική επιτροπή και στους θεατές που παρακολούθησαν τον διαγωνισμό».
Από τον πρόσφατο διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Θράκη 2013», όπου συμμετείχαν και κοπέλες της μειονότητας. Ανάμεσά τους και η νεαρή Σεδέφ Μπεκίρογλου, που κέρδισε τον τίτλο Miss Young:

Σeξισμός
Η κόντρα Μουσταφάογλου – Λιούρτα άναψε φωτιές στους χρήστες των social media στην περιοχή, με τους μεν να κατηγορούν τον πρώην πρόεδρο του ΕΒΕ Ροδόπης για «σeξισμό» και τους δε να καυτηριάζουν την προσπάθεια της νυν δημοτικής συμβούλου Κομοτηνής να εμφανιστεί ως υπερασπίστρια της τιμής των γυναικών της μειονότητας και του τι εσώρουχο θα φορούν και αν αυτό συνάδει με τη θρησκεία τους.

Χαρακτηριστικά είναι τα σχόλια τοπικών εφημερίδων: «Θα περιμέναμε από τη Σιμπέλ Μουσταφάογλου να παρεμβαίνει με ανακοινώσεις της για τα σοβαρά και πραγματικά προβλήματα αυτής της πόλης. Αλλωστε γι' αυτά την εξέλεξαν οι δημότες και όχι για να υπερασπίζεται την ηθική τους», όπως έγραψε ο «Χρόνος».


πηγή