Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Τα πιο εκνευριστικά φανάρια της Αθήνας


Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Αθήνα, αλλά και στους άξονες που την συνδέουν με τα προάστια, λόγω κίνησης δεν είναι...κάτι καινούργιο. Υπάρχει, το υφιστάμεθα, το έχουμε (κατά κάποιον τρόπο) συνηθίσει. Όμως όπως φαίνεται, κάποιοι έχουν βάλει σαν στόχο να τρολάρουν τον Έλληνα οδηγό, βάζοντάς του και ορισμένα επιπλέον εμπόδια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα λεγόμενα «φανάρια των 3 δευτερολέπτων». Είναι εκείνα τα φανάρια που είναι έτσι ρυθμισμένα ώστε να αφήνουν να περνούν το πολύ τέσσερα αυτοκίνητα. Αν μάλιστα, ο πρώτος οδηγός δεν είναι… γνώστης της κατάστασης, πιθανώς να περάσουν μόνο δύο. Σε κάθε περίπτωση, αυτό σημαίνει μεγάλη αναμονή για όλη την τεράστια ουρά οδηγών που έχει σχηματιστεί από πίσω, κορνάρισμα, κοσμητικά επίθετα και αρκετές φορές ακόμα και ξύλο.

Σας θυμίζουν κάτι οι παραπάνω εικόνες; Τότε σίγουρα έχετε βρεθεί σε κάποιο από τα παρακάτω. Αν πάλι όχι, δείτε που βρίσκονται τα… χειρότερα και αποφύγετέ τα πάση θυσία.

* Το φανάρι στη συμβολή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης με την Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου στη Γλυφάδα.

Σε κάθε πράσινο περνούν το πολύ τέσσερα αυτοκίνητα, συν οι εξυπνάκηδες που χώνονται μπροστά για να μην περιμένουν στην ουρά. Η μούτζα πάει σύννεφο.

* Στην πλατεία της Γλυφάδας επίσης, στο φανάρι που βρίσκεται στην οδό Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά προς Λαζαράκη, μπροστά από τα Goodys.

Το πράσινο φανάρι κρατά ελάχιστα δευτερόλεπτα, ενώ το κόκκινο περίπου ένα ολόκληρο τέταρτο!

* Το φανάρι το οποίο συνδέει τον κόμβο της Βαρυμπόμπης με την Εθνική Οδό.

Και εδώ περνούν περίπου τέσσερα αυτοκίνητα ανά πράσινο και τον μισό από τον ελάχιστο χρόνο που έχει μείνει τον τρώνε οι οδηγοί που έχουν ήδη περάσει από τις άλλες κατευθύνσεις και με κόκκινο. Όπως λένε όσοι είχαν την… τύχη να βρεθούν σε αυτό το φανάρι «Σου έρχεται να πετάξεις το αυτοκίνητο σε έναν γκρεμό και να πάρεις ποδήλατο».

* To εφιαλτικό φανάρι στον παράδρομο της Κηφισίας που βγάζει στην Παπανικολή.* Το φανάρι στην λεωφόρο Πεντέλης στα Μελίσσια, το οποίο στρίβει αριστερά για το Σισμανόγλειο.

Εκτός του ότι το πράσινο διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα, η αριστερή στροφή «χωράει» μόνο μια λωρίδα αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα η δεύτερη λωρίδα που περιμένει επίσης στο φανάρι να μπλοκάρει ολόκληρη την Λεωφόρο.

* Το… θρυλικό φανάρι επί της Κηφισού το οποίο στρίβει αριστερά για Ιερά Οδό.

Είναι ο μόνιμος λόγος για τον οποίο η Εθνική «πήζει» σε εκείνο το σημείο, καθώς αφήνει να περάσουν το πολύ πέντε αυτοκίνητα.


Διαβάστε πως να μειώσετε τον λογαριασμό τους ρεύματος εδώ πηγή