Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΑΙΣΧΟΣ: Δειτε γιατι απέβαλαν μαθητή στην Ελλάδα της ΚΡΙΣΗΣ...


Απίστευτη είναι η καταγγελία μητέρας ενός Μεσολογγίτη μαθητή Λυκείου
, ο οποίος πήρε αποβολή τριών ημερών, επειδή παρήγγειλε φαγητό απ΄εξω και όχι από το κυλικείο του σχολείου του.

Η μητέρα του περιγράφει την περιπέτειά του ως εξής:

Κατά τις πρωϊνές ώρες, την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013 ο γιός μου μαθητής του 1ου Λυκείου Μεσολογγίου, όπου και βρισκόταν, επικοινώνησε μαζί μου κατά την διάρκεια του διαλείμματος και μου ζήτησε να του πάω κάτι φαγώσιμο, δεδομένου ότι πρώτον το πρωί ξέχασε να πάρει το πρόγευμα που του είχα ετοιμάσει και δεύτερον σε προγενέστερο χρόνο είχε πάθει δηλητηρίαση από γεύμα, που είχε προμηθευτεί από το κυλικείο του σχολείου.

Για το λόγο του ότι εργάζομαι σε αρτοποιείο του Μεσολογγίου, ετοίμασα κάτι για να του στείλω με οικογενειακό μου φίλο και αυτό, διότι η απουσία μου από το χώρο εργασίας μου δεν επιτρέπεται. Ο οικογενειακός αυτός φίλος με χαρά δέχτηκε να μεταφέρει και να παραδώσει στον εξωτερικό χώρο του σχολείου το πρόγευμα, που με επιμέλεια και ποιότητα είχα εγώ φτιάξει.

Από αυτή την στιγμή αρχίζει μια απίστευτη ιστορία, που έχει πληγώσει την ψυχή την δική μου, της οικογένειάς μου, αλλά κυρίως του μικρού μαθητή Μεσολογγίτη Γιάννη, που αρνείται να πάει πλέον σε αυτό το σχολείο, ως δέκτης της κατάστασης αυτής αφενός και αφετέρου των συνεπειών που θα δεχτεί μελλοντικά.

Κατηγορείται και τιμωρείται πρωτόγνωρα, παραδειγματικώς από το συμβούλιο των καθηγητών με ποινή τριήμερης αποβολής, με την αιτιολογία, ότι παρήγγειλε φαγητό από εξωτερικό κατάστημα, αντί του κυλικείου του σχολείου.

Κατασκεύασμα επιστημονικής φαντασίας η κατηγορία! Δεν του δόθηκε καθόλου ο λόγος τουλάχιστον να μιλήσει, να πει κάτι για να υποστηρίξει την θέση του. Όλοι σαν άγρια θηρία τον καταδίκασαν. Και αυτό, επειδή ένας μαθητής θέλει να επιλέξει κάτι εκτός του κυλικείου, τη στιγμή, που η πλειοψηφία των καθηγητών και των μαθητών τρώνε εκτός σχολείου.Αναρωτιέμαι μήπως, τελικά, κάποια οικονομικά συμφέροντα θίγονται! Το αφήνω στην κρίση του καθένα σας!

Προσπάθησα ως γονιός να συναντήσω και να μιλήσω με τον λυκειάρχη, αλλά αυτός ανένδοτος, δεν ακούει λέξη. Δεν είχε ούτε την διακριτικότητα να ενημερώσει τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Θεωρώ αυτό το πραγματικό γεγονός φασιστικό και που καθημερινά τα παιδιά μας βιώνουν πολλά τέτοια περιστατικά και γεγονότα.



Τελικά αυτοί οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και οι παιδαγωγοί, που εμείς είχαμε τις προηγούμενες δεκαετίες, που πήγαν; Ίσως θα έπρεπε το υπουργείο να κάνει πιο σοβαρές αξιολογήσεις και ένας λόγος παραπάνω όταν ένας τέτοιος άνθρωπος είναι διευθυντής ενός σχολείου, δήλωσε έντονα η μητέρα του

Διαβάστε πως να μειώσετε τον λογαριασμό τους ρεύματος εδώ