Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Τατιάνα Στεφανίδου: "ΕΤΡΩΓΑ ΞΥΛΟ"! Ο άγνωστος εφιάλτης της παρουσιάστριας, ποιος την ΕΔΕΡΝΕ;;;




Έζησε τα παιδικά της χρόνια σαν στρατιώτης, όπως η ίδια έχει εξομολογηθεί. Δεν βίωσε την ξενοιασιά αλλά ούτε τις χαρές και δυσκολίες της εφηβείας. Όταν μιλάει για εκείνα τα χρόνια το πρόσωπό της «σκοτεινιάζει». «Το μεγαλύτερο στοίχημα της ζωής μου είναι η ζωή των παιδιών μου έπειτα απ’ όσα πέρασα εγώ. Φοβάμαι για τα παιδιά», αποκάλυψε πριν από λίγες μέρες στο «Yes!».

Δεν ήταν όμως μόνο αυτός ο εφιάλτης της Τατιάνας Στεφανίδου. Η πανέμορφη παρουσιάστρια ακόμα δεν μπορεί να ξεχάσει το μαρτύριο που έζησε μακριά από το σπίτι της όταν ήρθε αντιμέτωπη με την «ασθένεια της εποχής». Η μάχη της με τη νευρική ανορεξία είναι κάτι που στοιχειώνει ακόμα τη ζωή της.

«Πέρασα έναν απίστευτο εφιάλτη. Έτρωγα ξύλο για να αδυνατίσω!». Η μαρτυρία της σοκάρει. Δεν μπορούσε κανείς (πόσω μάλλον εκείνη) να φανταστεί πώς οι σπουδές της στο εξωτερικό θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε μαρτύριο χωρίς τέλος. Πέντε χρόνια εφιαλτικά, πέντε χρόνια δυστυχίας με πολύ κλάμα αλλά ακόμα περισσότερο ξύλο. Αυτές οι εικόνες έχουν μείνει για πάντα χαραγμένες στη μνήμη της.

«Όλα ξεκίνησαν όταν πήγα να σπουδάσω κλασικό χορό στο εξωτερικό», εξομολογήθηκε η Τατιάνα. Πήγε στο Αμβούργο και αφού πρώτα, όπως η ίδια έχει εκμυστηρευθεί, είχε μάθει να ζει με στρατιωτική πειθαρχία από τότε που θυμάται τον εαυτό της. «Μεγάλωσα σαν στρατιώτης δοκιμάζοντας και ξεπερνώντας διαρκώς τα όρια της υπομονής και της αντοχής μου. Ένας αγώνας χωρίς ανάσα», έχει πει χαρακτηριστικά.



«Πέντε εφιαλτικά χρόνια»

Όταν λοιπόν μετακόμισε στο Αμβούργο αυτό το κορίτσι με την τεράστια πειθαρχία στη ζωή, γνώρισε τον απόλυτο εφιάλτη. Άντεξε πέντε ολόκληρα χρόνια εξαιτίας του χαρακτήρα της και της δύναμής της όμως στο τέλος λύγισε. «Αυτά τα πέντε χρόνια ήταν εφιαλτικά. Έφτασα στο σημείο να πάθω νευρική ανορεξία», αποκαλύπτει. «Είχα φτάσε 48 κιλά. Κι όμως κάθε μέρα έτρωγα ξύλο για να αδυνατίσω κι άλλο». Η διατροφή της κακή με αποτέλεσμα η υγεία της να επιβαρυνθεί επικίνδυνα. Το καμπανάκι είχε ήδη χτυπήσει. «Δημιουργήθηκε πρόβλημά στα κόκαλά μου από την έλλειψη ασβεστίου. Είχα αδυνατίσει πάρα πολύ και ήμουν ένα δυστυχισμένο πλάσμα».



Η κατάσταση είχε φτάσει πλέον στο απροχώρητο. Η Τατιάνα «έλιωνε» μέρα με τη μέρα και αποφάσισε να κάνει την επανάστασή της. Η δύναμή της είχε εξαντληθεί όπως και η υπομονή της. Έβαλε πάνω από όλα την υγεία της και αποφάσισε να τα εγκαταλείψει όλα και να επιστρέψει στην Ελλάδα. Μια απόφαση που όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα μόνο δύσκολη δεν ήταν. Ο εφιάλτης έπρεπε να σταματήσει και σταμάτησε. Η πανέμορφη παρουσιάστρια, όμως, δεν μπορεί να ξεχάσει ακόμα και σήμερα τις μαρτυρικές ώρες που έζησε. Όσο κι αν αποτελούν παρελθόν την έχουν σημαδέψει για τα καλά…

Διαβάστε πως να μειώσετε τον λογαριασμό τους ρεύματος εδώ