Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Εφαρμογή κινητού θα πιάνει τους Ναζί στη Γερμανία!




Με ένα κινητό στο χέρι θα κυνηγούν οι αστυνομικοί τους Ναζί στη Γερμανία. Νέο όπλο τους μία εφαρμογή, που θα εντοπίζει τα παράνομα ακροδεξιά τραγούδια ώστε να επεμβαίνουν οι αρχές.

Η εφαρμογή ήδη αποκαλείται ως «Nazi Shazam».

Πρόκειται για το γνωστό πρόγραμμα που διαθέτουν τα smartphone, που μόλις το ενεργοποιήσει ο χρήστης αναγνωρίζει το τραγούδι που ακούγεται και δίνει τον τίτλο και τον ερμηνευτή. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, η αναζήτηση θα είναι στοχευμένη.

Με αυτό το «όπλο», οι αστυνομικοί θα αναγνωρίζουν απευθείας τα απαγορευμένα ακροδεξιά τραγούδια στο ραδιόφωνο, μία συναυλία ή μία συγκέντρωση, ώστε να επεμβαίνουν.

Ήδη 1.090 τέτοια τραγούδια, που έχουν ρατσιστικά μηνύματα, καταγράφονται από την αρμόδια επιτροπή, προκειμένου να περιοριστεί η πώλησή τους και να χαρακτηριστούν ως απαγορευμένα για τους ανήλικους.

Ανάμεσα σε αυτά είναι παραδοσιακά ναζιστικά εμβατήρια, όπως και πιο σύγχρονα τραγούδια από συγκροτήματα που δεν κρύβουν τις ακροδεξιές πεποιθήσεις τους.

«Η μουσική είναι ένας τρόπος που νεο-ναζιστικοί κύκλοι μπορούν εύκολα να στρατολογήσουν νεαρά παιδιά. Ένα τραγούδι συνδέει απευθείας τους νέους με την ιδεολογία που κρύβουν οι στίχοι του», είπε στην Guardian η Σιμόνε Ράφαελ, μέλος αντιναζιστικής οργάνωσης.

Μετά από την καταγραφή, το επόμενο στάδιο θα είναι ο εξοπλισμός των αστυνομικών με την εφαρμογή που θα αναγνωρίζει, κάτι που είναι υπό συζήτηση ακόμη.






ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ 
iPhone/iPad ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ         ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ