Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Τι κοιτάνε όσοι μπαίνουν στο προφίλ σας στο Facebook
Το προφίλ σας στο Facebook επισκέπτονται κάθε μέρα φίλοι σας...


γνωστοί σας, συνάδελφοί σας, ακόμα και άνθρωποι που δεν έχετε γνωρίσει ποτέ στη ζωή σας. Αν είχατε απορία τι κοιτούν αυτοί οι άνθρωποι στο προφίλ σας, τότε το EyeTrackShop έκανε μια μικρή έρευνα, με σκοπό να σας δώσει απαντήσεις.

Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκαν κάμερες 30 συμμετεχόντων, οι οποίες κατέγραφαν τις κινήσεις των ματιών τους μέσα στο διάστημα των πρώτων 10 δευτερολέπτων όταν αυτοί επισκέπτονταν διάφορα προφίλ στο Facebook . Παρόλο που το δείγμα είναι μικρό (30 άτομα), στα αποτελέσματα της έρευνας περιλαμβάνονται κάποιες ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις.

Η φωτογραφία του προφίλ (profile picture) είναι το πρώτο στοιχείο που τραβάει τους επισκέπτες στο Facebook. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους σε διάφορα προφίλ του Facebook έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στους φίλους του κάθε χρήστη, το προφίλ του οποίου είχαν επισκεφτεί.

Τέλος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, διαπιστώθηκε πως όσα στοιχεία βρίσκονται στο τέλος της σελίδας του προφίλ είναι αυτά για τα οποία οι επισκέπτες αδιαφορούν. Οπότε αν θέλετε... να προσέξουν κάτι, βάλτε το πάνω πάνω.