Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Η πικρή ιστορία πίσω από το τραγούδι Mamacita της διαφήμισης του Jumbo


Από τις σπάνιες φορές που μια διαφήμιση του Jumbo, όχι απλά δεν εκνευρίζει, αλλά αρέσει και συγκινεί.

Ποια είναι όμως η ιστορία πίσω από το τραγούδι “Mamacita” που “ντύνει” μουσικά το χριστουγεννιάτικο τηλεοπτικό σποτ της γνωστής αλυσίδας;
Μια ιστορία γλυκόπικρη που αξίζει να γνωρίσουμε μια που το συγκεκριμένο τραγούδι βρίσκεται αυτές τις μέρες “στα χείλη μας”.
Το αυθεντικό τραγούδι με τίτλο Mamacita “Donde esta Santa Claus” (Μαμάκα, πού είναι ο Άγιος Βασίλης) κυκλοφόρησε το 1958 με τη φωνή του 12χρονου τότε Augi Rios (ενός μικρού Νεοϋορκέζου με Πορτορικανούς γονείς) και αποτέλεσε χριστουγεννιάτικο σουξέ της εποχής.
Σαράντα οκτώ χρόνια αργότερα, το ίδιο τραγούδι επανήλθε στο youtube, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες προβολές, σε ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο.
Ήταν ο τρόπος που ένας τραγικός πατέρας, θέλησε να “συστήσει” στην παγκόσμια ιντερνετική κοινότητα, το μικρό γλυκύτατο γιό του.
Λίγους μήνες αργότερα, το παιδί κάηκε ζωντανό, μαζί με τη “mamacita” του, όταν το αυτοκίνητό τους πήρε φωτιά, μετά από τρακάρισμα.
“Σας ευχαριστώ που απολαύσατε αυτό το βίντεο, με τον μικρό μου, που εξακολουθεί να με γεμίζει περηφάνια, ακόμα και μετά το θάνατό του.


Σας ευχαριστώ που κάνατε το μικρό μου Χριστουγεννιάτικο θαύμα, μέρος της ζωής σας. Ο Θεός να σας έχει καλά”, είναι τα λόγια του πατέρα που συνοδεύουν το βίντεο.Διαβάστε πως να μειώσετε τον λογαριασμό τους ρεύματος εδώ 
πηγή