Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Επινε χάπια ... κι έγινε γκέι

Ο Ντιντιέρ Ζαμπάρτ, 51 ετών από τη Γαλλία, ξεκίνησε να παίρνει ροπινιρόλη -φάρμακο κατά του Πάρκινσον που παρασκευάζεται από
την ηγετική εταιρεία “GlaxoSmithKline” - το 2003, προκειμένου να θεραπευθεί από την ασθένεια.

Όπως ισχυρίζονται οι δικηγόροι του, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, ο πελάτης τους - παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών - άρχισε να....

παρουσιάζει περίεργη και αχαρακτήριστη συμπεριφορά.
Μόνο στην Chartis οικονομική ασφάλιση αυτοκινήτου από 148 euro/6μηνο , δείτε τις χαμηλότερες τιμές εδώ 


Συγκεκριμένα, ο Ζαμπάρτ ισχυρίζεται ότι επιχείρησε να αυτοκτονήσει τρείς φορές κι ότι απέκτησε εθισμό στον τζόγο μέσω διαδικτύου, με αποτέλεσμα να χάσει όλες τις οικονομίες της οικογένειάς του και να αναγκαστεί να κλέβει για να συνεχίσει να παίζει.


Σύμφωνα πάντα με τους δικηγόρους του, μετατράπηκε σε έναν καταναγκαστικό γκέι σεξομανή και άρχισε να εκθέτει τον εαυτό του στο διαδίκτυο, ενώ οι ριψοκίνδυνες σεξουαλικές επαφές που είχε, οδήγησαν στον βιασμό του.


Η συμπεριφορά αυτή σταμάτησε όταν σταμάτησε τη λήψη των φαρμάκων το 2005, αλλά μέχρι τότε, είχε υποβιβαστεί στη δουλειά του στο Υπουργείο Άμυνας και υπέφερε από ψυχολογικά τραύματα που προέκυψαν από τους εθισμούς του.


Η πραγματικότητα είναι πως είναι αδύνατο να ευθύνεται το φάρμακο που έπαιρνε ο Ζαμπάρτ για το γεγονός ότι έγινε γκέι. Ωστόσο, οι καταναγκαστικές συμπεριφορές είναι μια γνωστή παρενέργεια της ροπινιρόλης.


Οι οδηγίες του εν λόγω φαρμάκου που εκδόθηκαν από την Αμερικάνικη Ένωση Φαρμακοποιών, αναφέρει ότι πριν από τη χρήση του, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να γνωρίζει ορισμένες παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσει η ροπινιρόλη, όπως ότι μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα εθισμού στον τζόγο ή άλλες έντονες -καταναγκαστικές ή ασυνήθιστες για τον χρήστη - συμπεριφορές, όπως αυξημένες σεξουαλικές ορμές.


Ωστόσο, οι δικηγόροι του Ζαμπάρτ είπαν ότι αυτή η προειδοποίηση δεν εμφανιζόταν στο ένθετο του φαρμάκου μέχρι το 2006, όπου ο πελάτης τους είχε ήδη διακόψει την φαρμακευτική αγωγή.


Το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει ότι ο Ντιντιέρ Ζαμπάρτ ζητάει τώρα συνολικά 610.000 δολάρια ως αποζημίωση από την “GlaxoSmithKline” για την πώληση ελαττωματικού φαρμάκου, καθώς και από τον νευρολόγο του, επειδή δεν τον ενημέρωσε σωστά για το συγκεκριμένο φάρμακο.

ΣΟΥ ΆΡΕΣΕ;

--> -->