Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Τα "ψιλά γράμματα" στις πιο συχνές γυναικείες εκφράσεις

Ως γνωστόν, οι γυναίκες ορισμένες φορές (ναι! ορισμένες και όχι όλες) άλλα λένε κι άλλα εννοούν, ανεξαρτήτου λόγου ή αιτίας, χωρίς βέβαια να αποκλείονται και οι αντίθετες περιπτώσεις.
Το blog aguywalkedintoabar επέλεξε τις 9 πιο δεκτικές πολλαπλής μετάφρασης λέξεις ή εκφράσεις που χρησιμοποιούν συχνότερα οι γυναίκες και ιδού...

1) "Εντάξει"... Πραγματικά τώρα, πιστέψατε ότι είναι "εντάξει"; Κάθε άλλο! Όταν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια διαφωνίας σας λένε "εντάξει", αυτό μεταφράζεται στο "τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να σταματήσεις να μιλάς"... Σαφές και αποτελεσματικό και συνήθως συνδυάζεται με το αντίστοιχο "δολοφονικό" βλέμμα.

2) "Πέντε λεπτάκια ακόμα"... που μπορεί να πολλαπλασιαστούν ανάλογα με την περίσταση. Για την ακρίβεια, αν ακούσετε να σας λένε "πέντε λεπτάκια ακόμα" το πιο πιθανό είναι εκείνες να περιμένουν εσάς, ειδάλλως (και ειδικά) αν ετοιμάζονται για έξοδο, καλύτερα χαλαρώστε και βρείτε κάτι να κάνετε μέχρι να περάσει η ώρα.

3) "Τίποτα Τίποτα"... Πρόκειται για τη νηνεμία πριν την καταιγίδα! Το "τίποτα" ΠΑΝΤΑ είναι "κάτι" και συνήθως οι συζητήσεις που ξεκινούν με το "τίποτα" καταλήγουν σε καβγά, που τελειώνει με το; ... "Εντάξει"!

4) "Ναι, κάν'το"... Σημαίνει "ναι, για να σε δω", που με τη σειρά του είναι πρόκληση (αν όχι απειλή) και όχι για την ακρίβεια άδεια για να κάνετε κάτι! Με άλλα λόγια "Ναι, κάν'το" σημαίνει "Μην τολμήσεις να το κάνεις"!

5) Ααααα βέβαια, ο μακράς διάρκειας αναστεναγμός... που σημαίνει μάλλον συνδυασμό των παραπάνω (και παρακάτω ενδεχομένως). Μπορεί να μην είναι λέξη, ωστόσο, ο ανθρώπινος πολιτισμός έχει προχωρήσει τόσο, ώστε κι ο αναστεναγμός να έχει τη μετάφρασή του. Καλύτερα μην προκαλέσετε συζήτηση σ' αυτήν την περίπτωση, γιατί θα καταλήξει (και αυτή) στο "Εντάξει" φυσικά.

6) "Δεν πειράζει"... Εδώ ο συναγερμός για επικείμενο καβγά χτυπάει κατακόρυφα κόκκινο! Συνήθως σημαίνει, ότι έχετε μία περίοδο χάριτος, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί σκέφτεται, πώς θα σας τιμωρήσει για αυτό που κάνατε (ή δεν κάνατε, ωστόσο σας καταλογίζει) και την ενόχλησε.

7) "Σ'ευχαριστώ"... Όταν μία γυναίκα σας ευχαριστεί, ΜΗΝ το αμφισβητήσετε, μην το επεξεργαστείτε, ΜΗΝ τυχόν αφήσετε να δει στο βλέμμα σας αβεβαιότητα. Απλά απολαύστε τη στιγμή και απομακρυνθείτε αθόρυβα.

8) "Ναι, ναι, καλά"... Δηλαδή, "Ωχου... παράτα με". Επίσης σαφές και... αποστομωτικό.

9) "Μην ανησυχείς, το 'χω"... Πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση. Συνήθως, πρόκειται για κάτι που σας ζήτησε να κάνετε (αρκετές φορές μάλιστα) και δεν κάνατε, με αποτέλεσμα τελικά να το κάνει εκείνη. Φυσικά, αυτό δε θα περάσει έτσι απλά, αφού προφανώς, όταν θα τη ρωτήσετε τι έχει, θα σας πει "τίποτα, τίποτα" και θα ξεκινήσει μία συζήτηση, που θα καταλήξει με το "Εντάξει" και πάει λέγοντας.

Συμπέρασμα... Καλωσήλθατε στο γυναικείο πλούσιο εσωτερικό κόσμο! Μπορεί να μην είναι πάντα εύκολο, αλλά είναι ενδιαφέρον "ταξίδι"!
Η Πρώτη Ολοκληρωμένη Πλατφόρμα Ανταλλαγών: ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ
TradeNow: ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΕΤΕ ΠΡΟΪΌΝΤΑΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ