Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2013: Έσκισε η Αχαΐα - Δείτε τις Βαθμολογίες

Διασώθηκαν, μέσα στη γενικότερη «καρατόμηση», οι αχαιοί υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Στις αναρτημένες καταστάσεις των σχολείων του νομού εντόπιζε κανείς και το άριστα, σε αντίθεση με την πανελλαδική εικόνα. Η χθεσινή ανακοίνωση των βαθμολογιών επιβεβαιώνει τις αρχικές εκτιμήσεις για πτώση των βάσεων σε αρκετές σχολές και τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ.



Από την ερχόμενη εβδομάδα οι καθηγητές θα βγάλουν το «χακί» της επιστράτευσης, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας.



Η πρώτη στατιστική προσέγγιση των βαθμολογικών αποτελεσμάτων των αχαιών υποψηφίων δείχνει ότι και σε μέσο όρο, πέτυχαν υψηλότερες βαθμολογίες σε σχέση με τον πανελλήνιο μέσο όρο. Τα Μαθηματικά, η Φυσική, τα Αρχαία αλλά και η Εκθεση σημείωσαν από τις χαμηλότερες βαθμολογίες. Οι βαθμολογίες άνω του 17 είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.



Τα στατιστικά στοιχεία των φετινών βαθμολογιών ωστόσο, που θα δείξουν ποια είναι τα μαθήματα «επιτυχίας» και «αποτυχίας», τα ποσοστά των φετινών αριστούχων, αλλά και εκείνων που έγραψαν κάτω από τη βάση, θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.



Δείτε την βαθμολογία σας εδώ


Αν σας αρέσει το άρθρο πατήστε like



Το επόμενο στάδιο θα είναι η κατάθεση των μηχανογραφικών, ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση για την προθεσμία κατάθεσής τους.



Διαβάστε επίσης:
ΒΑΣΕΙΣ 2013: Σκαμπανεβάσματα σε όλα τα πεδία



Ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, τόνισε σχετικά με τις βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων: «Νομίζω ότι οι νέοι και οι νέες που έδωσαν τον αγώνα τους, έδωσαν τη μάχη τους, άλλοι έχουν επιτύχει καλά αποτελέσματα, άλλοι λιγότερα καλά, η ζωή έτσι είναι. Αυτοί που σημείωσαν λιγότερο καλά αποτελέσματα θα πρέπει να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, γιατί έχουν πάντα την ευκαιρία να αγωνιστούν ξανά και να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία για να εκπληρώσουν τα όνειρά τους. Συνεπώς, θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους και να ευχηθούμε όλοι να μπούμε σε μια καλή νέα σχολική χρονιά».Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα λήξει και το καθεστώς της επιστράτευσης των καθηγητών.



Η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ευγενία Πιερρή, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την άψογη διαδικασία τόσο των εξετάσεων όσο και της μετάδοσης των αποτελεσμάτων. «Θέλω να συγχαρώ όλους τους συναδέλφους που με τη στάση τους τίμησαν το λειτούργημά τους και με την συμβολή τους έγκαιρα ολοκληρώσαμε χθες τη διαδικασία της ανάρτησης των βαθμολογικών αποτελεσμάτων».



Σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους, ευχήθηκε «να πετύχουν τους στόχους τους μα πάνω απ' όλα να είναι ισορροπημένες προσωπικότητες και ευτυχισμένοι. Σίγουρα θα τους δοθεί η ευκαιρία να δείξουν τις ικανότητές τους και τα προσόντα που διαθέτουν. Να είναι αισιόδοξοι και να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες με το κεφάλι ψηλά».



Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α' θα ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ενώ οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν στις αρχές Ιουλίου.



Επίσης, από χθες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.minedu.gov.gr αναρτώνται τα πρότυπα των Μηχανογραφικών Δελτίων των ΓΕΛ / ΕΠΑΛ-Β΄ και των ΕΠΑΛ-Α΄, ώστε οι υποψήφιοι να προετοιμάζονται για την ηλεκτρονική υποβολή.



Επίσης, από την σήμερα και έως και την Παρασκευή 28-6-2013, όσοι υποψήφιοι ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ δεν απέκτησαν προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) ή δεν χαρακτηρίστηκαν ως υποψήφιοι ειδικών περιπτώσεων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.



Πώς θα υπολογίσετε τα μόριά σας



Οι επιδόσεις των υποψηφίων σε συνδυασμό με τις επιλογές τους στην συμπλήρωση του μηχανογραφικού θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τη φετινή πορεία των βάσεων εισαγωγής.



Η ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων συνδέεται με τη διαδικασία υπολογισμού του βαθμού πρόσβασης και των μορίων που αποτελούν τα "διαβατήρια" για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού.



Πώς υπολογίζονται οι βαθμοί



Η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξαρτάται από το Βαθμό Πρόσβασης των έξι μαθημάτων (ή των επτά για όσους έχουν επιλέξει το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας) της Γ΄ τάξης που εξετάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο.



Ο Βαθμός Πρόσβασης κάθε μαθήματος για τους μαθητές της Γ΄ τάξης προκύπτει ως εξής:



Βαθμός Πρόσβασης= (Γραπτός βαθμός) Χ 0,7 + (προφορικός βαθμός) Χ 0,3



Ο Γενικός Βαθμός Πρόσβασης διαμορφώνεται κατά 100% από το Βαθμό Πρόσβασης των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων της Γ΄ Τάξης.



Ο συνολικός αυτός αριθμός των μορίων προκύπτει:



Α) Από τον Γενικό Βαθμό Πρόσβασης (Γ.Β.Π.) των μαθημάτων που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο πολλαπλασιαζόμενο με συντελεστή 8, και



Β) Από το βαθμό του 1ου μαθήματος αυξημένης βαρύτητας επί 1,3 και του δεύτερου επί 0,7.



Αν τα μαθήματα αυτά αντικατασταθούν από μαθήματα Γενικής Παιδείας, τότε το πρώτο πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 0,9 και το δεύτερο με 0,4.



Ο συνολικός αριθμός των μορίων πολλαπλασιάζεται επί 100.



Για τα τμήματα και τις σχολές που απαιτείται ειδικό μάθημα, το σύνολο μορίων δίδεται από τη σχέση:



[(Γεν. Βαθμός Πρόσβασης Χ 8) + (βαθμός πρόσβασης α΄ μαθήματος αυξημένης βαρύτητας Χ 1,3) + (βαθμός πρόσβασης β΄ μαθήματος αυξημένης βαρύτητας Χ 0,7) + (βαθμός ειδικού μαθήματος Χ 1 ή 2 κατά περίπτωση)] Χ 100.



Γραπτός και προφορικός βαθμός



Ο γραπτός βαθμός στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα είναι αυτός που καθορίζει την κίνηση της βαθμολογίας σε κάθε μάθημα καθώς έχει τη δυνατότητα να ανατρέπει όλα τα προηγούμενα δεδομένα.



Ο προφορικός βαθμός προσαρμόζεται κατά τρόπο που να διαφέρει του γραπτού μόνο κατά δύο (2) μονάδες. Αν ο προφορικός βαθμός του μαθήματος είναι μεγαλύτερος του γραπτού περισσότερο από δύο μονάδες, τότε ο προφορικός βαθμός μειώνεται τόσο, ώστε να είναι μεγαλύτερος του γραπτού κατά δύο μονάδες. Αν ο προφορικός βαθμός του μαθήματος είναι μικρότερος του γραπτού περισσότερο από δύο μονάδες, τότε ο προφορικός βαθμός αυξάνεται τόσο, ώστε να είναι μικρότερος του γραπτού μόνο κατά δύο μονάδες.
Στο CouponCity θα βρες τις καλύτερες προσφορές μ ένα click εδώ  -  -
-->