Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΦΡΙΚΗ! Βρετανός μετέφερε ψημένα ανθρώπινα έμβρυα για....Σάλο έχει προκαλέσει στην παγκόσμια κοινή γνώμη η είδηση ότι ένας Βρετανός συνελήφθη στην Ταϊλάνδη, αφού βρέθηκε να μεταφέρει έξι ψημένα ανθρώπινα έμβρυα, τυλιγμένα με φύλλα χρυσού, τα οποία προορίζονταν για τελετουργία μαύρης μαγείας.

Τα αγέννητα έμβρυα βρέθηκαν πακεταρισμένα σε μία βαλίτσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο είχε καταλύσει στην περιοχή της Chinatown της Μπανγκόκ.Ο 28χρονος Τσόου Χοκ Κουέν, ο οποίος έχει βρετανικό διαβατήριο με καταγωγή από την Ταϊβάν, ομολόγησε στην αστυνομία ότι είχε αγοράσει τα έμβρυα αρκετές μέρες νωρίτερα έναντι περίπου 4.000 δολαρίων, χωρίς να διευκρινίζει ωστόσο την πηγή προέλευσής τους. Ο ίδιος δήλωσε πως πρόθεσή του ήταν να τα περάσει στην Ταϊβάν όπου θα πωλούνταν έξι φορές πάνω από την αρχική τους τιμή στο διαδίκτυο σε ανθρώπους που πιστεύουν ότι η κατοχή τους θα τους φέρει καλοτυχία και ευημερία.
Ο άντρας ομολόγησε επίσης ότι εκτελούσε διαταγές ενός άλλου Ταϊβανέζου, ο οποίος ταξίδευε συχνά στην Ταϊλάνδη για τη «συγκομιδή» εμβρύων με σκοπό τη χρήση τους σε τελετυοργίες μαύρης μαγείας. Στα τελετουργικά μαύρης μαγείας της Ταϊλάνδης, όπως και σε ανάλογα άλλα που παρατηρούνται στην Κίνα, τα διατηρημένα έμβρυα θεωρούνται για τον κάτοχό τους σύμβολα ευημερίας και καλοτυχίας.Προτιμούνται δε τα αρσενικά έμβρυα, τα οποία αφαιρούνται χειρουργικά από τη μήτρα και εν συνεχεία ψήνονται και τυλίγονται σε φύλλα χρυσού.

Η εν λόγω πρακτική, αν και απαγορευμένη, είναι ευρέως διαδεδομένη στις παραδόσεις των εν λόγω χωρών.


-->