Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ποια σημεία να απολυμάνετε από τα μικρόβια, όταν μπείτε σε ένα ξενοδοχείο

Ο Ιούλιος είναι μαζί με τον Αύγουστο ο μήνας των διακοπών. Ήδη όλοι κάνουν σχέδια και ψάχνουν σε ποιο ξενοδοχείο θα μείνουν για να απολαύσουν την απόδραση τους και να ξεκουραστούν. Σας παρουσίαζουμε σήμερα κάτι στο οποίο δεν πάει εύκολα το μυαλό σας. Τις εστίες μικροβίων που υπάρχουν στα ξενοδοχεία. Δείτε που λατρεύουν να κάνουν τις φωλιές τους κάθε λογής μικρόβια σε μια αμερικάνικη έκθεση, και πάρτε τα μέτρα σας από τη στιγμή που θα μπείτε ακόμη και στο πιο καθαρό ξενοδοχείο.


Φτάνετε λοιπόν σε ένα ξενοδοχείο, μπαίνετε στο δωμάτιο (όπου πριν από εσάς υπήρχαν άλλοι άνθρωποι και πριν από εκείνους άλλοι, και άλλοι και άλλοι...). Να ξέρετε ότι εκτός από τα “αναμενόμενα” σημεία όπως οι λεκάνες στις τουαλέτες και οι νιπτήρες, τα μικρόβια αγαπούν περισσότερο τα τηλεκοντρόλ, τους διακόπτες του φωτός (πορτατίφ ή άλλοι) δίπλα στα κρεβάτια, ενώ δεν πάνε πίσω και τα πλήκτρα των τηλεφώνων.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίου του Χιούστον, της Ν. Καρολίνα και του Πέρντιου, που παρουσίασαν τα ευρήματά τους σε συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Μικροβιολογίας, στο Σαν Φρανσίσκο, ερεύνησαν ξενοδοχεία και βρήκαν επίσης υψηλά επίπεδα βακτηριακής μόλυνσης στα σφουγγάρια, τα γάντια, τα σφουγγαρόπανα και στα άλλα είδη που χρησιμοποιούνται από το προσωπικό για την καθαριότητα των δωματίων, γεγονός που διευκολύνει την μετάδοση των μολύνσεων από το ένα δωμάτιο στο άλλο.

Τα χαμηλότερα επίπεδα μικροβίων εντοπίσθηκαν στα κεφαλάρια των κρεβατιών, στις κουρτινόβεργες και στα χερούλια στις πόρτες των μπάνιων. Οι ερευνητές δεν προχώρησαν περαιτέρω για να μελετήσουν σε ποιο βαθμό ήσαν παθογόνοι οι μικροοργανισμοί που ανιχνεύθηκαν στα δωμάτια των ξενοδοχείων, αν και, όπως επεσήμαναν, η ποσότητα των μικροβίων είναι ένας αξιόπιστος γενικός δείκτης της καθαριότητας σε ένα χώρο.

Τα πιο ακάθαρτα δωμάτια αποτελούν παράγοντα κινδύνου ιδίως για τα άτομα με πεσμένο ανοσοποιητικό σύστημα, γι’ αυτό, όπως τόνισαν οι ερευνητές, οι ξενοδόχοι οφείλουν να διασφαλίζουν στους πελάτες τους την μεγαλύτερη δυνατή καθαριότητα των χώρων διαμονής στα ξενοδοχεία τους.

Στα αμερικανικά τουλάχιστον ξενοδοχεία, υπολογίζεται ότι σε μία οκτάωρη βάρδια του προσωπικού καθαριότητας, καθαρίζονται 14 έως 16 δωμάτια, δηλαδή σε κάθε δωμάτιο αφιερώνεται για την καθαριότητά του περίπου μισή ώρα. Η επισήμανση από τη νέα μελέτη των σημείων εκείνων όπου συγκεντρώνονται διαχρονικά περισσότερα μικρόβια, ελπίζεται ότι θα βοηθήσει στον αποτελεσματικότερο καθαρισμό των χώρων.

Λάβετε τα μέτρα σας λοιπόν και έχετε πάντα μαζί σας ένα μικροβιοκτόνο καθαριστικό. περάστε όλες τις επιφάνειες, ειδικά εάν έχετε βρέφη ή μικρά παιδιά μαζί σας.

Δείτε πως μπορείτε να κάψετε περιττό λίπος με την
 βοήθεια του  Green Coffee Bean Pure διαβάστε περισσότερα εδώ 
-->
πηγη