Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Άνοιξε τα μάτια της όταν οι γιατροί πήγαν να της αφαιρέσουν...


Αυτός είναι ο ορισμός του κατάλληλου timing. Μία γυναίκα άνοιξε τα μάτια της στο χειρουργείο, την ώρα που...οι γιατροί ετοιμάζονταν να της αφαιρέσουν τα όργανα προκειμένου να δοθούν για δωρεά. Το τραγικό λάθος έγινε σε νοσοκομείο στη Ν. Υόρκη, όπου εκτίμησαν λάθος πως η ασθενής ήταν εγκεφαλικά νεκρή!

Η 41χρονη μεταφέρθηκε εκεί έπειτα από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Ακολούθησε μία τρομακτική σειρά παραλείψεων και λαθών από τους γιατρούς, που παραλίγο να οδηγήσουν στο θάνατο της γυναίκας.

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε έπειτα από την καταγγελία του περιστατικού, οι γιατροί δεν έκαναν επαρκείς τομογραφίες στον εγκέφαλο, ούτε εξέτασαν στο βαθμό που έπρεπε αν η γυναίκα είχε πάρει ναρκωτικά. Αποτέλεσμα ήταν να θεωρήσουν ότι η Κολίν Μπαρνς ήταν εγκεφαλικά νεκρή, ενώ στην πραγματικότητα είχε πέσει σε κώμα εξαιτίας της χρήσης ουσιών.

Όταν οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένειά της για το συμπέρασμά τους, οι συγγενείς συμφώνησαν να αποσυνδεθεί από τη μηχανική υποστήριξη και να δοθούν τα όργανά της. Μάλιστα, όπως προέκυψε από την έρευνα οι γιατροί αγνόησαν ακόμη και την αναφορά μίας νοσοκόμας, η οποία τους ενημέρωσε πως την παραμονή για την επέμβαση αφαίρεσης των οργάνων η ασθενής αντέδρασε στο άγγιγμα.

Μόνο όταν η ασθενής άνοιξε τα μάτια της μέσα στο χειρουργείο σταμάτησε η διαδικασία. Η ίδια και η οικογένεια της δεν μήνυσαν το νοσοκομείο για το περιστατικό που συνέβη το 2009. Δεκαέξι μήνες έπειτα από αυτό πάντως, η Μπερνς αυτοκτόνησε.

Απόκτησε στο Public.gr Sony internet Tv με δώρο smartphone Sony Xperia™ L αξίας 299€ και δωρεάν τα μεταφορικά! Δες το εδω
 

-->