Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Από εργάτρια σε εργοστάσιο πιο πλούσια από την Όπρα Γουίνφρεϊ και τον Ντόναλντ Τραμπ


Στα 14 της πάλευε για να βγάλει τα προς το ζην
. Δούλευε σε εργοστάσιο στην Κίνα. Και ονειρευόταν πως κάποτε θα καταφέρει να σπουδάσει. Σήμερα η Ζανγκ Ξιν μπορεί να κοιτάξει πίσω της και να χαμογελάσει με νόημα. Τα έχει καταφέρει. Στα 47 της είναι πλουσιότερη από την Οπρα Γουίνφρεϊ, τον Ντόναλντ Τραμπ ή τον Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Η Ζαν, που δραστηριοποιείται στο χώρο των κτηματομεσιτικών, είναι αυτή τη στιγμή η έβδομη πλουσιότερη αυτοδημιούργητη γυναίκα στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes. Η αξία της εκτιμάται στα 3,6 δισ. δολάρια, 800 εκατ. περισσότερα από την Γουίνφρεϊ την πιο γνωστή γυναίκα που ξεκίνησε από το μηδέν για να κατακτήσει τον κόσμο.

Η ιστορία της δεν αντικατοπτρίζει απλά την άνοδο της ίδιας της Κίνας, όπως επισημαίνει το CNN. Η Ζανγκ έχει βάλει την υπογραφή της σε αυτή την ανάπτυξη, καθώς το έμβλημα της εταιρίας της υπάρχει στα περισσότερα κτίρια στο Πεκίνο.

Γεννημένη την εποχή στην οποία οι μορφωμένοι άνθρωποι, όπως οι γονείς της, στέλνονταν στα χωράφια για να «επανεκπαιδευτούν», γνώρισε τη δύσκολη πλευρά της ζωής από τα πρώτα της χρόνια. «Μεγάλωσα σε μία πόλη πολύ ήσυχη. Χωρίς αυτοκίνητα, καταστήματα, φώτα, μηχανήματα. Μόνο άνθρωποι με ποδήλατα υπήρχα», λέει η ίδια.

Στα 14 της μετακόμισε με τη μητέρα της στο Χονγκ Κονγκ και έπιασε δουλειά σε εργοστάσια φτιάχνοντας παιχνίδια, ρούχα και ηλεκτρονικά ήδη, βγάζοντας ελάχιστα. Προσπαθούσε να κάνει οικονομίες με το όνειρο να πάει στην Αγγλία για να σπουδάσει.

Της πήρε πέντε χρόνια μέχρι να συγκεντρώσει το ποσό που χρειαζόταν για ένα εισιτήριο για το Λονδίνο και για να κάνει μαθήματα αγγλικών. Από εκεί και πέρα τα πάντα πήραν το δρόμο τους. Κέρδισε υποτροφία για το πανεπιστήμιο, πήρε μάστερ στα Οικονομικά στο Cambridge και η πρώτη της δουλειά ήταν στον όμιλο Goldman Sachs στη Νέα Υόρκη.

Θα μπορούσε να μείνει για πάντα εκεί απολαμβάνοντας τη νέα της ζωή. Προτίμησε να επιστρέψει στο Πεκίνο, όπου γνώρισε το σύζυγό της και μαζί δημιούργησαν την εταιρία τους. «Ενιωσα πως η χώρα μου ήταν σε μεταβατικό στάδιο και ήθελα να είμαι μέρος της αλλαγής», εξηγεί.

Η εταιρία τους είναι πλέον η ισχυρότερη στον τομέα τους, αλλά η Ζανγκ δεν είναι μόνη. Σύμφωνα με το Forbes, στη λίστα του 2013 για τις αυτοδημιούργητες δισεκατομμυριούχους, οι έξι προέρχονται από την Κίνα. Περισσότερα από κάθε άλλη χώρα εκτός ΗΠΑ.

Με τεράστια περιουσία, αλλά και φήμη- έχει πάνω από 5 εκατ. follower στο Weibo, το αντίστοιχο Τwitter της Κίνας- προσπαθεί να ζει μία ισορροπημένη ζωή. Σε σημείο να ζητήσει από τον 14χρονο γιο της να πιάσει δουλειά σε φαστφουντάδικο, όπου δεν τον δέχθηκαν γιατί είναι ακόμη μικρός.

«Δεν είναι εύκολο για τα παιδιά μου. Προσπαθούμε πολύ να τους παρέχουμε μία φυσιολογική ζωή. Είμαι πολύ αυστηρή μαζί τους με τα χρήματα. Παίρνουν μόνο όσα χρειάζονται για το κολατσιό τους. Αλλά ακόμη κι έτσι, δεν νομίζω ότι μπορεί να συγκριθεί αυτό με την κατάσταση από την οποία ξεκινήσαμε εμείς», καταλήγει η Ζανγκ.
Δείτε πως μπορείτε να κάψετε περιττό λίπος με την
 βοήθεια του  Green Coffee Bean Pure διαβάστε περισσότερα εδώ 
-->
πηγη