Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Διαβάστε πως οι σαγιονάρες μπορούν να βλάψουν τα πόδια μας και όχι μόνο…



Σαγιονάρες σημαίνει Καλοκαίρι, θάλασσα και ανέμελες βόλτες! Δικαίως θεωρούνται το αγαπημένο «υπόδημα» για τους θερμούς μήνες μιας και είναι αρκετά άνετες!

Τουλάχιστον έτσι φαίνεται, διότι στην πραγματικότητα οι σαγιονάρες μπορούν να προκαλέσουν κακό στην υγεία των ποδιών μας, ιδιαίτερα αν γίνεται εκτεταμένη χρήση.

Διαβάστε πως οι σαγιονάρες μπορούν να βλάψουν τα πόδια μας και γενικά την υγεία μας:

1. Αν τις φοράμε για πολλές ώρες ή περπατάμε με αυτές τότε μπορούν να προκαλέσουν μικρούς κραδασμούς στα κόκαλα, διότι δεν μπορούν να απορροφηθούν. Επίσης, από το περπάτημα δημιουργούνται συχνά φουσκάλες (σε αυτές που έχουν διχάλα) οι οποίες είναι ενοχλητικές και πονάνε.

2. Επειδή οι σαγιονάρες δεν είναι υποστηρικτικά υποδήματα, αναγκαζόμαστε να αλλάξουμε το βηματισμό μας και μάλιστα χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Με αυτή την αλλαγή προκαλείται κακό στους αστραγάλους, στον κορμό, στην πλάτη και ψηλά στο πόδι.

3. Όταν φοράμε σαγιονάρες και περπατάμε με αυτές, σφίγγουμε τα δάχτυλα γύρω από τη διχάλα προκειμένου να έχουμε σταθερότητα. Αυτό έχει ως συνέπεια να πιέζεται ο αστράγαλος στου ποδιού.

4. Κι όμως ισχύει… Οι σαγιονάρες είναι γεμάτες βακτήρια! Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, οι σαγιονάρες είναι φορέας μικροβίων αφού φιλοξενεί 18.000 βακτήρια μεταξύ των οποίων και τον σταφυλόκοκκο.

5. Επειδή είναι επίπεδες, χωρίς κάποια καμπύλη δεν στηρίζουν σωστά την καμάρα του ποδιού.

6. Οι σαγιονάρες δεν προσφέρουν σταθερότητα στο περπάτημα καθώς επίσης γλιστράνε έντονα. Γι’ αυτό προσοχή όταν περπατάτε με αυτές για να μην προσγειωθείτε ανώμαλα και χτυπήσετε άσχημα!

Με μέτρο λοιπόν, πρέπει να γίνεται η χρήση στις σαγιονάρες ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η σωστή επιλογή αυτών (σωστό νούμερο, πιο χοντρή σόλα).

Και μην ξεχνάτε να τις ανανεώνετε κάθε καλοκαιρινή σεζόν!

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για Android κινητά εδώ και για iPhone/iPad εδω
πηγη
-->