Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Κοιμηθείτε γυμνοί! Είναι υγιεινό!

diaforetiko.gr : upnos gumnh Κοιμηθείτε γυμνοί! Είναι υγιεινό!
Οι επιστήμονες συνηγορούν ότι το να κοιμάται κανείς χωρίς ρούχα έχει σημαντικά οφέλη για τη σωματική αλλά και την ψυχική του υγεία και όχι μόνο το καλοκαίρι λόγω ζέστης!

Μπορεί να μας αρέσει να νιώθουμε έντονη ζεστασιά την ώρα του ύπνου αλλά η φυσική πτώση της θερμοκρασίας του σώματος την ώρα του ύπνου είναι αναγκαία για τον οργανισμό μας.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η θερμοκρασία του υπονοδωματίου δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους 21βαθμούς Κελσίουκαι αυτό γιατί έτσι διακόπτεται η απελευθέρωση βασικών αντιγηραντικών ορμονών καθώς και της αυξητική ορμόνη.

Εξάλλου τα πολύ ζεστά ρούχα εμποδίζουν την απελευθέρωση των ορμονών που ενώ κοιμόμαστε εργάζονται αδιάκοπα για να «επισκευάσουν» τα οστά, το δέρμα και τους μύες μας από τις φθορές που υφίστανται καθημερινά.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι κάποιες μορφές αϋπνίας σχετίζονται με την αδυναμία του σώματος να κρυώσει αρκετά κι έτσι να βυθιστούμε σε βαθύτερα στάδια ύπνου.

Κατεβάζοντας την θερμοκρασία του σώματος έστω και έναν βαθμό Κελσίου, τα ποσοστά ύπνου στο 3ο και 4ο στάδιο αυξάνονται και οι άνθρωποι δεν ξυπνούν τόσο συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η ορμόνη οξυτοκίνη εξάλλου αυξάνεται όταν υπάρχει επαφή δέρματος δυο ανθρώπων, μέσω του μασάζ, της αγκαλιάς, της σεξουαλικής επαφής αλλά και όταν ένα ζευγάρι κοιμάται μαζί γυμνό.

Η οξυτοκίνη αυξάνει την ερωτική επιθυμία, βελτιώνει τους οργασμούς, μειώνει το άγχος και διώχνει την κατάθλιψη.


Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για Android κινητά εδώ.
πηγη
-->