Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Άνοιξε το κουτί της Πανδώρας και βγήκε... ο μεγαλύτερος ιός του κόσμου

Όταν λέμε ιός σκεφτόμαστε όλοι ένα μικροσκοπικό "ζιζάνιο" που μπαίνει στον οργανισμό μας και μας προκαλεί διάφορα ενοχλητικά συμπτώματα.

Και αυτή η έννοια του "μικροσκοπικού" δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Έτσι όταν οι επιστήμονες είδαν αυτόν τον ιό, δεν πίστευαν ότι είναι ιός λόγω του πόσο μεγάλος ήταν.

Οι ιοί είναι φύσει μικροσκοπικοί οργανισμοί. Οι επιστήμονες λένε ότι με αυτόν τον ιό ανοίγει ένα νέο κουτί της Πανδώρας, έτσι ονόμασαν τον ιό Pandoravirus.

"Πιστεύουμε πως ανοίγουμε το κουτί της Πανδώρας - όχι τόσο για την ανθρωπότητα όσο για το δόγμα μας περί ιών" λέει ο Δρ Jean-Michel Claverie, ένας από τους επιστήμονες που συμμετείχαν στη μελέτη. "Πιστεύουμε ότι αγγίζουμε ένα εναλλακτικό δέντρο της ζωής.

Στη μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Science, οι ερευνητές αναφέρουν ότι ο Pandoravirus είναι τόσο μοναδικός που χρήζει νέας κατηγοριοποίησης: είναι τουλάχιστον διπλάσιος από το - μέχρι σήμερα- μεγαλύτερο γνωστό ιό ενώ είναι 1.000 (!) φορές μεγαλύτερος από τον ιό της κοινής γρίπης.

Από τα 2.556 γονίδια του, μόλις το 7% είναι ήδη γνωστό στους επιστήμονες. Αυτό σημαίνει ότι ο ιός εξελίχθηκε σε μια τελείως ξεχωριστή πορεία από τους υπόλοιπους ιούς που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Οι μελετητές εντόπισαν τον ιό σε ιζήματα στο βυθό της θάλασσας της Χιλής.
Εκεί είχε εντοπιστεί και ο Megavirus ο ιός που μέχρι σήμερα κατείχε τα πρωτεία μεγέθους.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ediva.gr - Κέρδισε ένα τριήμερο στην Χαλκιδική!!!Πάρε μέρος από εδώ


-->