Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΑΙΣΧΟΣ! Απαγόρευσαν σεαναπηρo κοριτσάκι να μπει σε μουσείο επειδή...

Οργή και θυμό προκαλεί η είδηση ότι υπεύθυνοι μουσείου απαγόρευσαν σε ανάπηρο 11χρονο κορίτσι να επισκεφθεί τους χώρους του μουσείου

, επειδή με το αναπηρικόκαροτσάκι «θα βρώμιζε τη μοκέτα».


Ο λόγος για την Lexi Haas η οποία πήγε με την οικογένειά της να επισκεφθεί το ναυτικό μουσείο στη Savannah της Τζόρτζια στις 7 Ιουλίου. Εκεί συνάντησαν μια γυναίκα καθισμένη σε γραφείο η οποία και απαγόρευσε στην μικρή την είσοδο στο μουσείο επειδή το καρότσι της ήταν βρώμικο και θα λέρωνε τα χαλιά.

Η εναλλακτική που δόθηκε, ήταν η 11χρονη να χρησιμοποιήσει ένα δικό τους αμαξίδιο, όμως, όπως εξήγησε η οικογένεια, λόγω της πάθησης της, η μικρή δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει άλλο αμαξίδιο εκτός από το δικό της που ήταν ειδικά κατασκευασμένο.

Τότε από το μουσείο απάντησαν ότι η Lexi θα μπορούσε να μείνει έξω από το μουσείο και να παρακολουθήσει ένα ειδικό video, την ώρα που η οικογένεια της θα επισκεπτόταν το εσωτερικό του.

Η επιμελήτρια του μουσείου επιβεβαίωσε την καταγγελία της οικογένειας και απέστειλε επιστολή συγγνώμης στην Lexi και την οικογένεια της. Η οικογένεια δεν σκοπεύει να κινηθεί νομικά αλλά, όπως λέει, δεν θέλει να περάσει άλλο παιδί, αυτό που πέρασε το δικό της.


-->