Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΔΕΙΤΕ τους ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ όλων των εποχών και ΠΩΣ απέκτησαν τις ΤΡΕΛΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ τους!!! (PHOTOS)

Μία ματιά στον απίστευτο πλούτο των πιο εύπορων ανθρώπων της ιστορίας.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη λίστα του Forbes για τους πλουσιότερους ανθρώπου του κόσμου, ο πλουσιότερος άνθρωπος για φέτος είναι ο...Carlos Slim, με $69 δισεκατομμύρια (Μάρτιος 2012) από επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών του Μεξικό. Εντυπωσιακή περιουσία σίγουρα, αλλά σε τι θέση τον βρίσκουμε σε σχέση με τους πλουσιότερους στην ιστορία της ανθρωπότητας;Τα παιδιά στο CelebrityNetWorth.com ολοκλήρωσαν πρόσφατα την λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους που έζησαν ποτέ «μεταφράζοντας» την περιουσία τους σε αξία σημερινών δολαρίων. Η λίστα περιλαμβάνει ονόματα που γνωρίζετε πολύ καλά, αν και δεν συμπεριλαμβάνει καθόλου γυναίκες, μεγιστάνες και βασιλείς εν ζωή. Ποιος λοιπόν είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος όλων των εποχών; Κάντε κλικ για να μάθετε.* Όπου δεν υπήρχε αξία σε δολάρια, χρησιμοποιήθηκε η αντίστοιχη αξία σε χρυσό. Όλα τα χρηματικά ποσά αναφέρονται σε δολάρια Αμερικής.

10. Cornelius Vanderbilt
Καθαρή αξία: $185 δις
Πηγή πλουτισμού: Ναυτιλία, σιδηρόδρομοι
Έζησε: 1794-1877
Γεννημένος στο Staten Island, της Νέας Υόρκης, ο Cornelius Vanderbilt παράτησε το σχολείο στα 11 και ίδρυσε την δική του εταιρία με μικρά καράβια στο λιμάνι της Νέας Υόρκης όταν ήταν 16. Με αρχικό κεφάλαιο τα $100 που δανείστηκε από την μητέρα του, κατάφερε να φτιάξει ένα κολοσσό με ατμόπλοια και πλοία, τόσο μεγάλο που με τα απίστευτα κέρδη του μπόρεσε να επενδύσει στους σιδηρόδρομους.Ο Vanderbilt ξεκίνησε αρκετά μεγαλύτερος να ασχολείται με τους σιδηρόδρομους αγοράζοντας μεγάλο μερίδιο στην βορειοανατολική Αμερική και στον Καναδά. ΤΟ 1877, σε ηλικία 82 ετών, ο Vanderbilt πέθανε καταπονημένος και άφησε πίσω του μία τεράστια κληρονομιά συμπεριλαμβανομένου και του πανεπιστημίου Vanderbilt. Ο γνωστός τηλεοπτικός παρουσιαστής Anderson Cooper είναι 5ης γενιάς συγγενής του.
9. Henry Ford
Καθαρή αξία: $199 δις
Πηγή πλουτισμού: Αυτοκινητοβιομηχανία
Έζησε: 1863-1947
Ο πατέρας της αυτοκινητοβιομηχανίας Henry Ford πολύ συχνά συγχέεται ως ο εφευρέτης του αυτοκινήτου, όμως δεν είναι έτσι. Αυτό που έκανε ο Ford ήταν να φέρει το αυτοκίνητο πιο κοντά στον καταναλωτή, κατασκευάζοντας ένα όχημα που το κοινό μπορούσε να αγοράσει και να οδηγήσει. Ο Ford ίδρυσε την ομώνυμη αυτοκινητοβιομηχανία το 1903 και από τότε η οικογένεια του έχει περάσει πάνω από έναν αιώνα με επιτυχημένες πωλήσεις στον τομέα της αυτοκίνησης. Ο δισέγγονος του Ford, William Clay Ford, Jr., είναι σήμερα ο γενικός διευθυντής της εταιρίας Ford Motor Company.
8. Moammar Gadhafi
Καθαρή αξία: $200 δις
Πηγή πλουτισμού: Πετρέλαιο
Έζησε: 1942-2011
Ο άντρας που ξεκίνησε εκατομμύρια εξεγέρσεις στην Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική ήταν ζάμπλουτος. Ο Moammar Gadhafi, ο τύραννος της Λιβύης για πάνω από 4 δεκαετίες, είχε χρησιμοποιήσει την δύναμη του για να θησαυρίσει εκμεταλλευόμενος την πληθώρα πετρελαιοπηγών στη χώρα του. Θέτοντας σαν προσωπικό του λογαριασμό τα θησαυροφυλάκια της Λιβύης, λέγεται πως ξόδευε αλόγιστα το δημόσιο χρήμα σε αγορές ακίνητης περιουσίας και μετοχών σε διάφορες επιχειρήσεις σε όλων τον κόσμο. Την περίοδο της αιχμαλωσίας του και του θανάτου του το 2011 ο Gadhafi ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στην γη.
7. William ο Κατακτητής
Καθαρή αξία: $229.5 δις
Πηγή πλουτισμού: Βασιλεία
Έζησε: 1027-1087
Ο απόγονος των Βίκινγκς, ο William ο κατακτητής, έχει μείνει στην ιστορία για την εισβολή και κατάκτηση της Αγγλίας το 1066. Ο William, ως Δούκας της Νορμανδίας, οδήγησε έναν στρατό Νορμανδών και Γάλλων στον αγώνα εναντίον των Άγγλων και 10εβδομάδες μετά την κατάκτηση, έχρισε τον εαυτό του Βασιλιά της Αγγλίας. Ο τίτλος του έφερε αμύθητη περιουσία την οποία κληροδότησε μαζί με τον τίτλο του, στους απογόνους του μετά τον θάνατό του.
6. Mir Osman Ali Khan
Καθαρή αξία: $230 δις
Πηγή πλουτισμού: Βασιλεία
Έζησε: 1886-1967
Οι ιστορίες του of Mir Osman Ali Khan, του τελευταίου Nizam (ηγεμόνα) του Hyderabad πριν η περιοχή περάσει στην κατοχή των Ινδιών, αποτελούν θρύλους. Σύμφωνα με αυτές, ο ηγεμόνας του Hyderabad είχε στην κατοχή του πάνω από 50 Rolls-Royces, και χρησιμοποιούσε το περίφημο διαμάντι Jacob Diamond ως πρες παπιέ στο γραφείο του. Μέχρι το 1947, οπότε και έγινε η εισβολή στο Hyderabad, φήμες τον ήθελαν τον πλουσιότερο άνθρωπο στη γη. Πέθανε 20 χρόνια αργότερα το 1967.
5. Nikolai Alexandrovich Romanov
Καθαρή αξία: $300 δις
Πηγή πλουτισμού: Βασιλεία
Έζησε: 1868-1918
Ο τελευταίος αυτοκράτορας της Ρωσίας, Nicholas II έχει δεχτεί πολύ σκληρή κριτική από τους ιστορικούς με την ευθύνη ότι παρέσυρε έναν πλούσιο και ισχυρό λαό στην κατάρρευση. Ο γιός του Αυτοκράτορα Αλέξανδρου ΙΙΙ, ο Νικόλας ΙΙ (δεξιά στην φωτογραφία, με τον γιό του Αλεξέι), τελικά εγκατέλειψε τον θρόνο το 1917, αναζητώντας άσυλο στην Μ. Βρετανία. Η Αγγλία του το αρνήθηκε και το 1918 αυτός και η οικογένεια του εκτελέστηκαν από Μπολσεβίκους επαναστάτες.
4. Andrew Carnegie
Καθαρή αξία: $310 δις
Πηγή πλουτισμού: Ατσάλι
Έζησε: 1835-1919
Ένας από τους πιο γνωστούς βιομήχανους της Αμερικής έχει καταγωγή από την Σκωτία, γεννημένος το 1835 στην πόλη Dunfermline. Ο Andrew Carnegie ήρθε στην Αμερική παιδί ακόμα, και ξεκίνησε να δουλεύει σε ένα εργοστάσιο ατσαλιού. Το 1892, ίδρυσε το εργοστάσιο Carnegie Steel στο Πίτσμπουργκ το οποίο αμέσως άρχισε να είναι τρομερά κερδοφόρο και μετά την πώληση του το 1901 συγχωνεύτηκε με το κολοσσό U.S. Steel. Ο Carnegie ήταν μεγάλος ανθρωπιστής και πριν αποβιώσει στα 83 του χρόνια είχε δωρίσει μεγάλο μέρος της περιουσίας του σε σχολεία, βιβλιοθήκες και πανεπιστήμια.
3. John D. Rockefeller
Καθαρή αξία: $340 δις
Πηγή πλουτισμού: Πετρέλαια
Έζησε: 1839-1937
Ο μεγιστάνας John D. Rockefeller άλλαξε τα δεδομένα σε ότι αφορά στον πλούτο της Αμερικής όταν κατάφερε σχεδόν να μονοπωλήσει στην αγορά του πετρελαίου στα τέλη του 1800. Ο διάσημος Νεοϋορκέζος ίδρυσε την Εταιρία Standard Oil Company το 1870, και κατάφερε να πλουτίσει την εποχή που η ζήτηση για κηροζίνη και βενζίνη ήταν τεράστια. Μάλιστα έγινε τόσο πλούσιος που άφησε την εταιρία το 1897 και πέρασε τα τελευταία 40 χρόνια της ζωής του σε σύνταξη. Στις τελευταίες του μέρες, ο Rockefeller δώρισε μεγάλο μέρος της περιουσίας του σε σχολεία και σε ιατρικές έρευνες ενώ παράλληλα ίδρυσε και το Πανεπιστήμιο του Σικάγο.
2. Οικογένεια Rothschild
Καθαρή αξία: $350 δις
Πηγή πλουτισμού: Τράπεζες
Η πλουσιότερη οικογένεια που υπήρξε ποτέ, οι Rothschilds αποτελούν μία δυναστεία στο τραπεζικό σύστημα με συνολική περιουσία $350 δις, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες. Υπάρχουν ακόμα και σήμερα μέλη της οικογένειας εν ζωή, ωστόσο οι Rothschilds ήταν πιο ισχυροί και πλούσιοι το 1800, όταν λέγεται πως είχαν την μεγαλύτερη περιουσία του κόσμου. Η Γερμανο-Εβραϊκή οικογένεια εδραίωσε το τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ευρώπη στα τέλη του 18ου αιώνα και σήμερα έχει στην κατοχή της πάνω από ένα τρισεκατομμύρια δολάρια σε ακίνητη περιουσία και επενδυτικά προϊόντα.
1. Mansa Musa I
Καθαρή αξία: $400 δις
Πηγή πλουτισμού: Βασιλεία
Έζησε: 1280-1337
Ο πλουσιότερος άνθρωπος όλων των εποχών πέθανε περίπου 700 χρόνια πριν και μπορεί να μην έχετε ακούσει ποτέ το όνομα του, αλλά όσων αφορά την καθαρή αξία του δεν θα βρείτε άλλον στην ιστορία με μεγαλύτερη περιουσία από τον ηγεμόνα της Αυτοκρατορίας του Μάλι, τον Mansa Musa I. Ήταν γνωστός ως ο «βασιλιάς των βασιλιάδων», και η περιφέρεια του αποτελούνταν από τις σημερινές Γκάνα, Τιμπουκτού και Μάλι. Η περιουσία του προήλθε κυρίως από τα τεράστια αποθέματα του Μάλι σε αλάτι και χρυσό, που κατά περιόδους μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του μισού πληθυσμού της γης. Εντυπωσιακά τζαμιά που χτίστηκαν τα χρόνια της βασιλείας του υπάρχουν ακόμα και σήμερα στην Αφρική.
πηγή: kosmoskaipolitismos.blogspot.gr
Απόκτησε στο Public.gr Sony internet Tv με δώρο smartphone Sony Xperia™ L αξίας 299€ και δωρεάν τα μεταφορικά! Δες το εδω 
-->