Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

VIDEO: Αντιλόπη πηδά σε αυτοκίνητο για να ξεφύγει από πεινασμένα τσιτάχ

 


Απίστευτο βίντεο από το εθνικό πάρκο Kruger της Νότιας Αφρικής...
Όταν η ζωή σου βρίσκεται σε κίνδυνο, αράζεις όποια λύση βρεθεί μπροστά σου. Κάπως έτσι έκανε και το ιμπάλα- είδος αφρικανικής αντιλόπης- στο βίντεο που ακολουθεί. Όταν βρέθηκε μια ανάσα από τα νύχια και τα δόντια δύο τσιτάχ, στο Εθνικό Πάρκο Kruger της Νότιας Αφρικής, πήδηξε μέσα σε ένα… αυτοκίνητο τουριστών για να σωθεί.

Ένας άλλος τουρίστας κατέγραψε σε βίντεο πρώτα το κυνηγητό των ιμπάλα από τα τσιτάχ και στη συνέχεια το άλμα σωτηρίας της αντιλόπης.

Όπως φαίνεται αρχικά τα τσιτάχ κυνηγούσαν ένα ολόκληρο κοπάδι ιμπάλα. Κάποια στιγμή ένα από αυτά έμεινε πίσω και απομονώθηκε. Καθώς τα αιλουροειδή έμοιαζαν να το πλησιάζουν επικίνδυνα εκείνο πήδηξε από το παράθυρο μέσα σε ένα αυτοκίνητο, κίνηση που το έσωσε.

Η 20χρονη Samantha Pittendrigh κατέγραφε το κυνηγητό σε βίντεο κι έτσι είδε και την εισβολή του ιμπάλα στο αμάξι.

«Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε, είχαμε τρελαθεί. Δεν καταλαβαίναμε ακριβώς τι συνέβαινε. Ακούσαμε κάποιον να φωνάζει ‘είναι μέσα στο αυτοκίνητο! Είναι μέσα στο αυτοκίνητο!’ κι ένα μικρό κορίτσι να ουρλιάζει. Οι επιβάτες άλλων αυτοκινήτων φώναζαν ‘ανοίξτε την πόρτα!’ », αφηγήθηκε.

Μέσα στη σύγχυση κάποιος άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και το ιμπάλα φαίνεται, δευτερόλεπτα αργότερα, από την άλλη μεριά του δρόμου.
Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεοπηγη
-->