Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Τα παιδιά που στην πραγματικότητα πάσχουν από το σύνδρομο Μπέντζαμιν Μπάτον (εικόνες)



Όλοι γνωρίζουμε τον Μπέτζαμιν Μπάτον, από την ταινία που γυρίστηκε με πρωταγωνιστή τον Μπράτ Πίτ.


Αυτό που δεν ξέρουμε όμως είναι ότι η ταινία βασίστηκε πάνω στο σύνδρομο Μπέντζαμιν Μπάτον το οποίο είναι μια μυστηριώδης κατάσταση, την οποία οι γιατροί δεν μπορούν να εξηγήσουν.

Όπως η μικρή Γκάμπι Γουίλιαμ που σήμερα είναι 8 ετών. Όμως όταν την δει κάποιος βλέπει ένα νήπιο που δεν μπορεί να δει, να μιλήσει ή να περπατήσει.

Η Γκάμπι πρωταγωνιστεί σε ένα ντοκιμαντέρ το οποίο βιντεοσκόπησαν για να δείξουν αυτό το σπάνιο σύνδρομο το οποίο έχει επηρεάσει πολύ λίγους ανθρώπους ανά τον κόσμο και επειδή δεν είχε κάποιο όνομα, τα παιδιά που πάσχουν από αυτό ονομάστηκαν «Τα παιδιά του Μπέντζαμιν Μπάτον»

Το περίεργο σε αυτό το σύνδρομο είναι ότι τα παιδιά είναι απολύτως υγιή. Οι γιατροί τους κάνουν όλες τις εξετάσεις και όλα δείχνουν φυσιολογικά. Δεν φαίνεται καμία γενετική ανωμαλία ούτε χρωμοσωμική. Η Γκάμπι για παράδειγμα δεν μεγαλώνει κατά ένα χρόνο, αλλά κάθε τέσσερα χρόνια. Όσο θρεπτικά συστατικά και να πάρει πάλι δεν μεγαλώνει ενώ οι εξετάσεις που τις κάνουν την δείχνουν απολύτως υγιή.

Από το σύνδρομο αυτό πάσχει και ένας άνδρας 29 ετών ο οποίος μοιάζει με 10 και μια γυναίκα από την Βραζιλία η οποία αν και 31 ετών έχει το μέγεθος ενός μικρού παιδιού.