Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΣ Υιοθέτησε παιδί και το γυρίζει πίσω


Κι όμως, η ιστορία που προέβαλε σε ρεπορτάζ του το CNN συνέβη στην Αμερική με τη θετή μητέρα να επιστρέφει στο ρώσικο ορφανοτροφείο το 7χρονο αγόρι που είχε υιοθετήσει επικαλούμενη αστάθεια στην ψυχική υγεία του παιδιού.

Η αμερικανίδα που έστειλε τον υιοθετημένο γιο της πίσω στη Ρωσία πρέπει να πληρώσει 150.000 δολάρια για την υποστήριξη του παιδιού, σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου του Τενεσί.

Ο δικηγόρος της Τόρι Χάνσεν (Torry Hansen), Εντ Γιαρμπρού (Ed Yarbrough), δήλωσε στο CNN ότι θα καταθέσει έφεση μέσα σε λίγες εβδομάδες ζητώντας από το δικαστήριο να τροποποιήσει ή να τερματίσει την υποστήριξη, η οποία για πρώτη φορά επιβλήθηκε νωρίτερα αυτό το χρόνο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία πέρυσι υπέγραψαν συμφωνία για την ενίσχυση των διαδικαστικών εγγυήσεων για τις υιοθεσίες.

Η έρευνα ξεκίνησε, όταν το παιδί εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στο υπουργείο προστασίας των παιδιών της Ρωσίας με μια επιστολή από τη θετή μητέρα του, που ζητούσε από τις ρωσικές αρχές να ακυρωθεί η υιοθεσία.

Στην επιστολή, η Χάνσεν υποστήριζε ότι το αγόρι ήταν "διανοητικά ασταθές", και είπε ότι είχε παραπλανηθεί σχετικά με την ψυχική κατάστασή του.

Η Παγκόσμια Ένωση για τα παιδιά και τους γονείς είχε αναλάβει την υιοθεσία.

Η αγωγή κατατέθηκε εναντίον της Χάνσεν για αθέτηση σύμβασης και την υποστήριξη του παιδιού.

Τον Μάιο, η Ένωση δήλωσε ότι το παιδί εξακολουθεί να είναι πολίτης των ΗΠΑ και σύμφωνα με νόμο του Τενεσσί η Χάνσεν θεωρείται νομικά ότι είναι η μητέρα του.

Το παιδί ζει σε μια μονάδα φροντίδας έξω από τη Μόσχα.

Σύμφωνα με το CNN η Χάνσεν κατέθεσε την Παρασκευή, ότι το αγόρι ήθελε να την σκοτώσει.

Ωστόσο, ο Λάρι Κρέιν (Larry Crain), δικηγόρος του οργανισμού υιοθεσιών υποστήριξε ότι το αγόρι δεν παρουσιάζει σημάδια βίαιης συμπεριφοράς.
radar.gr
Παίξτε Άφοβα Poker και Στοίχημα στην MYBET η οποία έχει εξασφαλίσει ελληνικό ΑΦΜ!!!



πηγη