Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

VIDEO: Ο 19χρονος που κάνει την Ελλάδα περήφανη- Σχεδίασε ένα εξωσκελετικό γάντι

Ονομάζεται Χαράλαμπος Ιωάννου και στα 18 του χρόνια, είναι ο Έλληνας φιναλίστ του διαγωνισμού Google Science Fair 2013 που φέτος έχει θέμα «90 τρόποι για να αλλάξετε τον κόσμο.
Σύμφωνα με το «koutipandoras.gr», ο 18χρονος Χαράλαμπος, έφτιαξε ένα «εξωσκελετικό γάντι» χάρη στο οποίο, συγκαταλέγεται στους 15 φιναλίστ, που διεκδικούν τη νίκη στον μεγαλύτερο διαδικτυακό επιστημονικό διαγωνισμό, στον οποίο έλαβαν μέρος χιλιάδες νέοι ηλικίας 13 έως 18 ετών από περισσότερες από 150 χώρες.
Το εξωσκελετικό γάντι ενισχύει και στηρίζει την κίνηση της ανθρώπινης παλάμης, προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους που πάσχουν από αναπηρία στο άνω μέρος του χεριού. Η κεντρική ιδέα της πρότασής του είναι ότι ένας μεταλλικός σκελετός σε σχήμα γαντιού, θα φοριέται από τον χρήστη και αφού θα τοποθετείται στο σωστό σημείο -ώστε να πιέζει τους αισθητήρες κίνησης- θα μπορεί να ανιχνεύσει το κινητικό ερέθισμα του χρήστη, το οποίο στη συνέχεια θα ενισχύεται με τη χρήση των «σερβοκινητήρων».
«Μια μέρα είδα τη γιαγιά μου να προσπαθεί να πιάσει το χειριστήριο της τηλεόρασης και να γλιστράει από τα δάχτυλά της, αφού πάσχει από μια χρόνια αναπηρία του άνω χεριού. Αυτό με παρακίνησε να προσπαθήσω να φτιάξω μια συσκευή, προκειμένου να την βοηθήσω. Η νίκη στον διαγωνισμό του Google Science Fair θα με ενθαρρύνει να συνεχίσω να δημιουργώ projects που θα κάνουν τη ζωή των ανθρώπων ευκολότερη και καλύτερη ενώ το χρηματικό έπαθλο και η αναγνώριση, θα δώσουν σίγουρα τεράστια ώθηση στην καριέρα μου. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η νίκη αυτή θα με βοηθήσει στην προώθηση, την ολοκλήρωση και την μαζική παραγωγή του project μου, που θα βοηθήσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», λέει ο νεαρός μαθητής για την εφεύρεσή του.
Δείτε το video:

Παίξτε Άφοβα Poker και Στοίχημα στην MYBET η οποία έχει εξασφαλίσει ελληνικό ΑΦΜ!!!



πηγη