Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Έφηβος απατεώνας γύρισε τον κόσμο μένοντας σε πολυτελή ξενοδοχεία... τζάμπα! Δείτε πως τα κατάφερε...Η απόλυτη ενσάρκωση του ρόλου του Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην ταινία «Πιάσε με αν μπορείς» είναι ο 19χρονος Reece Scobie από τη Σκωτία, ο οποίος κατάφερε να γυρίσει σχεδόν όλο τον κόσμο πετώντας business class και μένοντας σε πολυτελή ξενοδοχεία, εξαπατώντας το ταξιδιωτικό γραφείο στο οποίο είχε εργαστεί στο παρελθόν αλλά και ένα «αντίπαλο» ταξιδιωτικό γραφείο, μέχρι και τα δικαστήρια της χώρας του!
Ο Scobie ξόδεψε περισσότερα από 82.000 ευρώ ταξιδεύοντας μεταξύ άλλων στη Σιγκαπούρη, το Λος Άντζελες, το Ντουμπάι, το Οκλαντ, τη Νέα Υόρκη και το Βανκούβερ.
Ο νεαρός είχε δουλέψει για την ταξιδιωτική εταιρεία Thomson Travel μόνο για δύο μήνες, αλλά συνέχισε να χρησιμοποιεί τους κωδικούς του γραφείου για να κλείνει εισιτήρια και ξενοδοχεία και μετά την αποχώρηση από τη δουλειά αυτή.
Ο 19χρονος χρησιμοποιούσε το όνομά του αλλά και μια σειρά από ψευδώνυμα ενώ δεν ξέχασε και τους φίλους του κανονίζοντας για δύο «κολλητούς» του να μείνουν σε πολυτελή ξενοδοχεία.

Κάποια στιγμή που βρισκόταν στο lounge της British Airways πρόσεξε πως ένας προηγούμενος χρήστης, που εργαζόταν για το Cambridge Business Travel, δεν είχε κάνει σωστή έξοδο από τον λογαριασμό του στον υπολογιστή. Έτσι απέκτησε πρόσβαση στο σύστημα κρατήσεων της εταιρείας και τη χρησιμοποίησε για να κλείσει εισιτήρια για το Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη, την Ατλάντα, το Αμπού Ντάμπι και τη Σιγκαπούρη.

Κατά την παραμονή του στο Λος Άντζελες διαπιστώθηκαν κάποιες από τις απάτες του και η πτήση της επιστροφής του ματαιώθηκε, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να δανειστεί μετρητά για να μπορέσει να γυρίσει στη Σκωτία.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η απάτη του νεαρού, από τον Ιούλιο του 2011 έως τον Ιανουάριο του 2012, κόστισε 11.256 λίρες στο Thomson Travel και 59.878 λίρες στο Cambridge Travel.

Ο Scobie συνελήφθη στις αρχές του έτους και το δικαστήριο του αφαίρεσε το διαβατήριο. Ωστόσο τον Απρίλιο υποστήριξε πως είχε ξαναβρεί δουλειά σε ταξιδιωτική εταιρεία και χρειαζόταν το διαβατήριό του και με πλαστά έγγραφα κατάφερε να το πάρει πίσω!

Ο συνήγορός του, σύμφωνα με τη Daily Mail, δήλωσε στο δικαστήριο πως γνωρίζει πως ο πελάτης του είναι πολύ πιθανό να σταλεί στη φυλακή λόγω της έκτασης της απάτης του.

«Αποδέχομαι εκ μέρους του πως εκτός και να σας πείσω πως υπάρχει αξιόπιστη και ρεαλιστική εναλλακτική λύση, θα κρατηθεί», είπε στον δικαστή.