Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Ελεύθεροι αφέθηκαν οδηγός και ελεγκτής του τρόλεϊ για το θάνατο του 19χρονου - Τι θα γινει τωρα

Ελεύθεροι οδηγός και ελεγκτής για τον θάνατο του 19χρονου που δεν είχε εισιτήριο τρόλεϊ

Ο 19χρονος σκοτώθηκε στο Περιστέρι, πέφτοντας απο την ανοιχτή πόρτα του τρόλεϊ στο οποίο επέβαινε. Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από το τμήμα Τροχαίας Περιστερίου να διερευνήσει τα αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

Ελεύθεροι αφέθηκαν από τον εισαγγελέα ο οδηγός και ο ελεγκτής του τρόλεϊ στο Περιστέρι που συνελήφθησαν το πρωί για το θάνατο του 19χρονου, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα το βράδυ της Τρίτης, πηδώντας από τρόλεϊ επειδή δεν είχε εισιτήριο σε έλεγχο που του έγινε. Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από το τμήμα Τροχαίας Περιστερίου να διερευνήσει τα αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

Ο εισαγγελέας, επίσης, ζήτησε να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στο λεωφορείο ώστε να εξακριβωθεί εάν το θύμα «πάτησε το κουδούνι κινδύνου, άνοιξε η πόρτα αλλά αυτομάτως το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε, καθώς έτσι είναι προγραμματισμένο, και πέφτοντας έχασε την ισορροπία του», να ληφθούν καταθέσεις από τους γονείς του 19χρονου, αλλά και τους αυτόπτες μάρτυρες, καθώς και να κληθούν άμεσα σε ανωμοτί (χωρίς όρκο) κατάθεση ο οδηγός και ο ελεγκτής.

Αρμόδια πηγή ανέφερε πως από δυο καταθέσεις μαρτύρων δεν φαίνεται να σπρώχθηκε ο νεαρός από τον ελεγκτή ή τον οδηγό: «Υπήρξε μόνο διαπληκτισμός», «δεν προκύπτει από πουθενά ότι υπήρξε πρόθεση», ανέφερε η πηγή, εκτιμώντας πως «περισσότερο κοινωνική διάσταση έχει το θέμα και λιγότερο νομική».

Υπενθυμίζεται πως ο νεαρός χτύπησε το κεφάλι του στο πεζοδρόμιο και μεταφέρθηκε σοβαρότατα τραυματισμένος αρχικά στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» και στη συνέχεια στο Γενικό Κρατικό. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο 19χρονος υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο νεαρός δεν είχε αγοράσει εισιτήριο και όταν εντοπίστηκε απο τον ελεγκτή, δημιουργήθηκε επεισόδιο μέσα στο τρόλεϊ. Η πρώτη εκδοχή είναι ότι ο 19χρονος άνοιξε την πόρτα του οχήματος στην προσπάθειά του να αποφύγει την ποινή που προβλέπει ο Νόμος, με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματιστεί θανάσιμα στο κεφάλι.

Όπως όμως υπογραμμίζουν αρμόδιες πηγές, οι πόρτες των τρόλεϊ δεν μπορούν να ανοιχτούν απο τους επιβάτες. Οι πόρτες ανοίγουν μόνον όταν ενεργοποιηθεί το σύστημα κινδύνου και σε αυτή την περίπτωση το όχημα ακινητοποιείται αυτόματα.

«Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας και της δικαιοσύνης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στον τραγικό θάνατο του 19χρονου στο Περιστέρι.

«Υπάρχουν καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίες αποτυπώνουν τα πραγματικά γεγονότα», προσέθεσε ο κ. Οικονόμου, συμπληρώνοντας πως δεν επιθυμεί να προκαταβάλει την έρευνα.

«Έχουμε σχηματίσει εικόνα για το θλιβερό συμβάν, αλλά σεβόμαστε τη δικαιοσύνη και την οικογένεια του νεκρού, στην οποία εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια», κατέληξε ο επικεφαλής της ΟΣΥ.



kathimerini.gr