Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Λεπτομέρειες για την υπόθεση του 19χρονου Θανάση Καναούτη – Συμπλοκή δείχνουν οι έρευνες

Διαφορετική τροπή παίρνει η υπόθεση του θανάτου του άτυχου 19χρονου που έχασε τη ζωή του την περασμένη Τρίτη την ώρα που επέβαινε σε τρόλεϊ στο Περιστέρι. Ο πραγματογνώμονας που όρισε η οικογένεια απέρριψε την πιθανότητα να έχει ενεργοποιήσει ο άτυχος Θανάσης Καναούτης το μπουτόν της πόρτας.

Ο πραγματογνώμονας κ. Μαδιάς που εξέτασε το πρωί της Κυριακής το τρόλεϊ παρουσία συναδέλφου του που είχε ορίσει η εισαγγελία ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ότι ήταν αδύνατο να ενεργοποίησε μόνος του ο 19χρονος του μπουτόν.

Το ερώτημα που παραμένει είναι το πως και πότε άνοιξε η πόρτα, ενώ οι δικηγόροι της οικογένειας έχουν ζητήσει να γίνει και δακτυλοσκόπηση στο μπουτόν.

Επιπλέον, οι ιατροδικαστικές έρευνες σε συνδυασμό με μαρτυρίες επιβατών καταδεικνύουν πως υπήρξε συμπλοκή του ελεγκτή με τον 19χρονο πριν από την πτώση του από το όχημα.

Από την οικογένεια του αδικοχαμένου Θανάση δηλώνουν πως ο νεαρός δεν πήδηξε από το όχημα, καθώς, έπεσε με την πλάτη στο πεζοδρόμιο κάτι που δεν δικαιολογεί ηθελημένη πτώση.

Η οικογένεια του άτυχου Θανάση κατέθεσε μήνυση κατά του ελεγκτή και του οδηγού του τρόλεϊ για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Η κίνηση αυτή ήλθε λίγες ώρες μετά τις πληροφορίες για τα ευρήματα των ιατροδικαστών που επιβεβαιώνουν ότι προηγήθηκε συμπλοκή μεταξύ του 19χρονου και του ελεγκτή.

«Καταλήγουμε νομικά στην άποψη ότι υπάρχει πράγματι αυτό το σοβαρότατο αδίκημα σε βάρος του παιδιού το οποίο επιστηρίζεται με βάση τα στοιχεία τα οποία εμείς αξιολογούμε στην ψυχολογική και σωματική εξώθηση κυριολεκτικά του παιδιού από το τρόλεϊ», είπε ο δικηγόρος κ. Γιώργος Παπαναγιώτου στο MEGA.



πηγη