Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Σοκ : Αστυνομικοί σκότωσαν 13χρονο αγόρι που κρατούσε ψεύτικο όπλο!


Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στις ΗΠΑ μετά το άκουσμα της είδησης πως ένα 13χρονο αγόρι το οποίο κρατούσε μια ρέπλικα πυροβόλου όπλου έπεσε νεκρό από τα πυρά αστυνομικών στην πολιτεία της Καλιφόρνια.


Αξιωματικοί στην πόλη της Σάντα Ρόζα είπαν ότι άνοιξαν πυρ όταν το αγόρι αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές να ρίξει το όπλο κάτω, το οποίο πίστευαν ότι είναι πραγματικό. Οι δύο βοηθοί του σερίφη είδαν τον έφηβο «με αυτό που φαινόταν να είναι κάποιο είδος πυροβόλου όπλου», αναφέρει η ανακοίνωση από το γραφείο του σερίφη στην κομητεία Σόνομα. Οι βοηθοί ζήτησαν ενισχύσεις και επανειλημμένα διέταξαν το αγόρι να ρίξει κάτω το όπλο πριν ανοίξουν πυρ με τα περίστροφα τους. Το αγόρι που έπεσε νεκρό στο σημείο αυτό, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο μικρός ονομάζεται Αντι Λόπεζ όπως δήλωσε η οικογένειά του. Ο πατέρας του Ροντρίγκο Λόπεζ είπε ότι το αντίγραφο του όπλου ανήκε σε έναν φίλο. Το γραφείο του σερίφη ανακοίνωσε ότι ένα πλαστικό όπλο βρέθηκε επίσης στη ζώνη του αγοριού.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι άκουσε επτά πυροβολισμούς. «Πρώτα άκουσα μια σειρήνα και μέσα σε δευτερόλεπτα άκουσα επτά πυροβολισμούς».Ο υπαστυνόμος Ντένις Ο Λίρι είπε ότι οι βοηθοί τέθηκαν σε διοικητική άδεια για όσο χρόνο διεξάγεται η έρευνα. Ο σερίφης Στιβ Φρέιτας χαρακτήρισε «τραγωδία» το συμβάν και δεσμεύτηκε για τη διενέργεια ενδελεχούς και διαφανούς έρευνας. «Ως πατέρας δύο αγοριών περίπου της ίδιας ηλικίας, δεν μπορώ καν να σκεφτώ το πένθος που περνά αυτή η οικογένεια».

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩon-news.gr