Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Διαβάστε πως δημιουργήθηκε η LamborghiniΜετά το τέλος του πολέμου, η αγροτική ανάπτυξη της Ιταλίας, ωθεί τον Lamborghini στο να αγοράσει πολεμικά οχήματα με σκοπό να τα μετατρέψει σε τρακτέρ.Έτσι το 1948 γεννιέται η Lamborghini Trattori, με σήμα τον ταύρο (λόγω του ζωδίου του). Η εταιρία προόδευε για αρκετά χρόνια και έγινε μια από τις πιο σημαντικές στην Ιταλία στην παραγωγή αγροτικών μηχανημάτων. Μια μέρα συνέβη κάτι που έμελλε να αλλάξει την ιστορία της παγκόσμιας Αυτοκινητοβιομηχάνιας. Ο Lamborghini, όντας λάτρης της ταχύτητας ήταν κάτοχος μιας Ferrari και όταν κάποτε του παρουσίασε ένα πρόβλημα στον συμπλέκτη, πήγε να διαμαρτυρηθεί στον Εnzo Ferrari. Το αυτοκίνητο είναι άριστο , εσύ ασχολήσου με τα τρακτέρ σου κ άσε εμένα να κατασκευάζω σπορ αμάξια ήταν η απάντηση του.

Ο μύθος λέει ότι αυτό τον πείσμωσε και τον έκανε να μπει στην παραγωγή αυτοκινήτων. Το 1963 δημιουργεί την Αutomobili Ferruccio Lamborghini SpA στην Sant Agata Bolognese. Κατασκευάζει μοντέλα που έγιναν διάσημα γρήγορα , όπως η Μiura, 350 gtv, Countah, Εspada κ.α. To 1973 και αφού είδε ότι ο γιος του δεν είχε το πάθος να συνεχίσει το έργο του, πουλάει την εταιρία σε Σουηδό επιχειρηματία.

Πέθανε σε ηλικία 77 ετών, στις 20 Φεβρουαρίου το 1993. Από κει και πέρα το εργοστάσιο άλλαξε κατά καιρούς ιδιοκτήτες, όλοι όμως ήταν ικανοί να κρατήσουν την αίγλη και την φήμη έδωσε ο Lamborghini στα αυτοκίνητα του. Σήμερα ανήκει στην Volkswagen.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩπηγη