Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Η μπίλια στο κόκκινο...!!!!!!





Η μπίλια στο κόκκινο λοιπόν αλλά και ερωτηματικά για την εμφάνιση του Ολυμπιακού σήμερα με την Μπάγερν. Και με πολλά θέματα για συζήτηση. Ο Ολυμπιακός τελικά συνεχίζει αήττητος και στην Ευρωλίγκα καθώς με την έδρα και την εμπειρία πήρε το ματς με την Μπάγερν που θύμιζε ρουλέτα και μαύρο κόκκινο με γνώμονα την εξελιξή του. Είχαμε πει και προ ημερών ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα άλλο στιλ μπάσκετ που λανσάρει μια δική του σχολή με χαρούμενο και ελεύθερο μπάσκετ και πολύ ρίσκο στο στιλ του ΝΒΑ και γι αυτό θα πάθει και ζημιές όπως άλλωστε γίνεται και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού μόνο που εκεί δεν κοστίζουν και δεν φέρνουν γκρίνια.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν είναι ροκ ομάδα και αυτό σημαίνει ότι θα έχει έντονες διακυμάνσεις και μεγάλες νίκες με επικές ανατροπές αλλά και μεγάλες έστω και λίγες γκέλες. Μια γκέλα που γλίτωσε αλλά είναι σαν να έγινε με βάση την εικόνα της αναμέτρησης του ΣΕΦ. Αυτός θα είναι ο φετινός Ολυμπιακός που είναι ικανός για όλα και δεν αλλάζει κάτι αφού και μετά το διπλό στην Τουρκία είπαμε ότι θα έχει και κακές ήττες και στιγμές εκεί που δεν το περιμένει. Η μπίλια έκατσε στο κόκκινο στο ΣΕΦ πάντως χωρίς να σημαινει τίποτα και αν έχασε από την Μπάγερν που φυσικά δεν είναι κάτι τρομερό αλλά είναι μια ομάδα δουλεμένη με τον έμπειρο σέρβο Πέσιτς στον πάγκο.

Τι άλλο κρατάμε. Ο Ολυμπιακός γύρισε το παιχνίδι στο τελευταίο πεντάλεπτο με ένα μεγάλο ρίσκο από τον Μπαρτζώκα. Παίζοντας χωρίς τον αρχηγό και σκόρερ, τον ηγέτη και MVP της Ευρωλίγκα Βασίλη Σπανούλη. Τεράστιο ρίσκο και ζήτημα συζήτησης η επιλογή του προπονητή του Ολυμπιακού. Αν ο Ολυμπιακός έχανε όλοι θα μπορούσαν να πουν "τι κάνεις κόουτς , τι έκανες"; Από την άλλη τώρα που κέρδισε η ομάδα του ο Μπαρτζώκας που επέλεξε αμυντική ομάδα για πίεση και το έχει ξανακάνει, βγαίνει δικαιωμένος . Αλλά η γνώμη μου είναι ότι τέτοια ρίσκα δεν χρειάζονται. Βάζεις δύο μουτζαχεντίν δίπλα στον αρχηγό σου.

Άλλο που κρατάμε. Ο Ολυμπιακός έπαιζε συνέχεια με την φωτιά. Νόμισε ότι καθάρισε το ματς στο 66-49 χωρίς και πάλι να πάιζει κανένα τρομερό μπάσκετ. Και δέχθηκε ένα τρομερό 5-25 και πήγε πίσω με 71-76! Σε ένα διάστημα από τα γνωστά του νεκρά αλλά δεν επιτρέπονται αυτά στο ΣΕΦ και με μικρότερους αντιπάλους. Και εκεί έκανε ένα τρομερό όπως και στην Πόλη πεντάλεπτο που δεν δέχθηκε πόντο και με ένα 12-0 το γύρισε αλλά πήγε πάλι να το χάσει από 83-76 στο 39' έχοντας 5 συνεχόμενες χαμένες βολές. Τεράστιο νούμερο για πρωταθλητή Ευρώπης και μάλιστα στην έδρα του. Γενικά οι επιλογές του Ολυμπιακού στο τέλος ήταν σε πολλές στιγμές επιλογές παιδικής ομάδας που παίζει με το ένστικο και όχι πρωταθλητή Ευρώπης και αυτό θα πρέπει να απασχολήσει τον Μπαρτζώκα.

Τέλος κρατάμε και τους 8000 φίλους της ομάδας του Πειραιά που βρέθηκαν στο ΣΕΦ και έφτιαξαν ωραία αθλητική ατμόσφαιρα. Καλό νούμερο για την εποχή που βρισκόμαστε.

  






ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ 
iPhone/iPad ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ         ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ