Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Στοιχεία ΣΟΚ για τις sεξουαλικές συνήθειες των φοιτητών


Ατρόμητοι εμφανίζονται οι νέοι όσον αφορά την sεξουαλική τους συμπεριφορά στο πανεπιστήμιο, γεγονός που σηματοδοτεί μία ...


επικίνδυνη κατάσταση, τόσο ατομικά, όσο και κοινωνικά.
Γενικότερα, τα sεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα φαίνεται ότι έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα στην Δύση, εξαιτίας της έλλειψης προφυλάξεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση, το 23% μολύνονται με κάποιο sεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα κατά το πρώτο έτος της φοιτητικής τους ζωής επειδή κάνουν sεξ χωρίς προφυλάξεις, ενώ εναλλάσσουν διαρκώς εpωτικούς συντρόφους μέχρι και την αποφοίτησή τους.
Ο αριθμός των εpωτικών τους συντρόφων κυμαίνεται από 10 έως 28 στη διάρκεια της φοιτητικής τους ζωής.
Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από φοιτητική ιστοσελίδα μεταξύ 2.177 τελειόφοιτων Βρετανών οι οποίοι δεν βρίσκονταν σε μόνιμη σχέση, κατέδειξε ακόμη, ότι το 89% δεν είχαν χρησιμοποιήσει προφuλακτικό στις περισσότερες εpωτικές τους επαφές.
Επιπλέον, το 73% βρίσκονταν υπό την επίρρεια του αλκοόλ τις περισσότερες φορές που έκαναν sεξ, ενώ περισσότεροι από τους μισούς (το 54%) απ' όσους κόλλησαν κάποιο sεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, δεν ήξεραν ποιος τους το είχε μεταδόσει.
Σχεδόν οι έξι στους δέκα (το 59%) έμαθαν τυχαία ότι είναι μολυσμένοι, είτε επειδή τους είπε να εξεταστούν κάποιος πρώην εpωτικός σύντροφος που έμαθε ότι ο ίδιος είναι μολυσμένος, είτε επειδή εξετάστηκαν «από περιέργεια» στο πλαίσιο κάποιας σχετικής ενημερωτικής εκστρατείας εντός των πανεπιστημίων.


Οσον αφορά αναλυτικά τα νοσήματα, σχεδόν το 60% των φοιτητών μολύνθηκαν με χλαμύδια, το 18% με έρπη γεννητικών οργάνων και το 14% με κονδυλώματα.Παρ' όλα αυτά, το 67% των συμμετεχόντων είπαν ότι θα προτιμούσαν να ξανακολλήσουν κάποιο νόσημα, παρά να χρησιμοποιήσουν προφuλακτικό!!!!!!!!

Στην Αγγλία την τελευταία δεκαετία, ο αριθμός των νέων ηλικίας έως 25 ετών με sεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα έχει αυξηθεί κατά 46%, ενώ ειδικά τα κρούσματα βλεννόρροιας (γονόρροιας) έχουν αυξηθεί κατά 20% το τελευταίο έτος, σύμφωνα με στοιχεία της εκτελεστικής υπηρεσίας Public Health England (που υπάγεται στο βρετανικό υπουργείο Υγείας).Στην χώρα μας, μελέτη που παρουσιάστηκε πέρυσι στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας έδειξε ότι την τελευταία τριετία, παρατηρείται μεγάλη αύξηση στα κρούσματα κονδυλωμάτων, έρπη γεννητικών οργάνων, βλενόρροιας και σύφιλης.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ