Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Τα string και οι συνέπειες στην υγεία


Λίγο πριν να ξεχυθείς στα μαγαζιά για να πάρεις τα πιο κaυτά εσώρουχα , σκέψου καλά προτού ενδώσεις στον πειρασμό ενός στρινγκ. Σίγουρα τα στριγκάκια είναι σέxu αλλά μπορούν να κρύβουν και κινδύνους, ειδικά όσον αφορά την υγεία σου!

Θα πεις, πως να νιώσεις σέxu χωρίς να φορέσεις το δαντελένιο στριγκάκι σου; Ή πως να κρύψεις τη γραμμή του κανονικού εσωρούχου, κάτω από ένα στρετς κολάν ή υφασμάτινο παντελόνι; Η άλλη πλευρά θα σου μιλήσει για το πόσο δύσκολο (και καθόλου άνετο) είναι να υποφέρεις όλη μέρα με ένα λεπτό κορδονένιο στριγκάκι να πηγαίνει πέρα δώθε, ενώ καιροφυλακτούν γυναικολογικές μολύνσεις και ουρολοιμώξεις (τουλάχιστον το 50-80% των γυναικών έχουν βιώσει μια τέτοια κατάσταση).

Τελικά πόσο κακό ή λιγότερο κακό κάνουν τα στρινγκ εσώρουχα στην υγεία της μικρής σου περιοχής; Πρώτα πρώτα, το σημείο στο οποίο μπαίνει το κοφτό σου εσωρουχάκι, από μόνο του αποτελεί παγίδα συλλογής βακτηριδίων.

Όπως όλα τα εσώρουχα, έτσι και τα στρινγκ υποτίθεται πως σκοπό έχουν να προστατέψουν την ευαίσθητη περιοχή από τα υπόλοιπα σκληρά ρούχα, όπως είναι τα τζιν παντελόνια. Δυστυχώς τα στρινγκ είναι τόσο λεπτά, που η κάλυψη που προσφέρουν είναι μηδαμινή, ενώ η διαρκής κίνησή τους (ειδικά στα πιο κορδονένια του είδους) μεταφέρει μικρόβια από τον πρωκτό στον κόλπο ή την ουροδόχο κύστη.

Εκτός από τα βακτήρια, τα ίδια τα στρινγκ είναι φτιαγμένα από υλικά που συχνά ερεθίζουν την μικρή περιοχή και μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονές στον κόλπο ή τα χείλια του αιδοίοu, προκαλώντας ακόμα και εξωτερικές αιμορροΐδες στον πρωκτό. Θυμήσου το στρινγκ από μαργαριταρένιες πέρλες της Σαμάνθα Τζόουν στο «Seχ and the City», και τις κοπέλες που ήθελαν να αποκτήσουν ένα παρόμοιο.

Έρευνες που έγιναν τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να συνδέσουν τις διάφορες μολύνσεις με διάφορες μόδες, όπως τα στενά εσώρουχα και τα στρινγκ. Πάντως σε έρευνα που δημοσίευσε το «American Journal of Epidemiology» το 1987, η μόνη σύνδεση που υπήρξε, ήταν μεταξύ της συχνής σεxουαλικής επαφής, της χρήσης διαφράγματος και των λοιμώξεων στα ούρα ή διαφόρων γυναικολογικών φλεγμονών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν υπήρξε καμιά ένδειξη πως τα ρούχα μπορούσαν να επηρεάσουν την αύξηση των λοιμώξεων. Ταυτόχρονα, μια έρευνα του 1994 στο ιαπωνικό πανεπιστήμιο «Nara Women's University», αποκαλύφθηκε πως δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των βαμβακερών και ακρυλικών εσωρούχων σε συνδυασμό με τον ιδρώτα στη γυναικεία μικρή περιοχή.

Τα βαμβακερά εσώρουχα προτιμώνται επειδή θεωρείται πως αφήνουν το δέρμα να αναπνέει καλύτερα, αλλά αυτή η έρευνα έδειξε πως δεν υπήρξε καμία διαφορά θερμοκρασίας με τα ακρυλικά εσώρουχα. Η μόνη διαφορά υπήρξε στα άτομα που εμφάνιζαν υπερβολική εφίδρωση στην περιοχή, όπου στην περίπτωση αυτή τα βαμβακερά εσώρουχα απορρόφησαν τελικά περισσότερο ιδρώτα σε σχέση με τα ακρυλικά.

Τελικά να το βάλεις το στρινγκ; Αν η μικρή σου περιοχή ευνοεί τις μολύνσεις και τον υπερβολικό ιδρώτα, προτίμησε ένα κοφτό μεν αλλά βαμβακερό εσώρουχο. Το δυναμικό του come back κάνει και το εσώρουχο μπραζίλιαν που ρίχνει εξίσου τα αγόρια σαν τις μύγες.

Για το καλοκαιράκι, το στρινγκ δεν μπορείς να το αποφύγεις κάτω από τα άστρα παντελόνια και τις φούστες. Τώρα το χειμώνα που δε λες να ξεκολλήσεις από το τζιν παντελόνι ή το δερμάτινο κολάν, απέφυγε τις υπερβολές στα στρινγκ. Μην εμπιστεύεσαι τα στρινγκ από περίεργα υλικά με εξωφρενικά φερμουάρ που μπορεί να σε τραυματίσουν (ειδικά αν τα φοράς 10 ώρες όσο εργάζεσαι). Κατά τα άλλα, άσε τα μποξεράκια με τα αρκουδάκια στο συρτάρι, ειδικά τη στιγμή που θέλεις να τον κατακτήσεις.










ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ