Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Η συγκλονιστική επιστολή μίας γυναίκας που ψάχνει 44 χρόνια την κόρη της [εικόνες]

Η συγκλονιστική επιστολή μίας γυναίκας που ψάχνει 44 χρόνια την κόρη της [εικόνες]
Η υπόθεση της Μαρίας που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα έχει «ξεσκεπάσει» πολλές παρόμοιες ιστορίες με απεγνωσμένους γονείς να ψάχνουν με αγωνία ένα χαμένο τους παιδί. Κάποιες ιστορίες μετρούν λίγους μήνες, ενώ σε κάποιες άλλες οι γονείς προσπαθούν να βρουν για χρόνια ένα σημάδι ελπίδας.

Ιδιαίτερα συγκλονιστική είναι η περίπτωση μίας μητέρας από το Ρέθυμνο που ψάχνει να βρει την κόρη της εδώ και 44 χρόνια. Μάλιστα, η ίδια γράφει μία επιστολή με την προσωπική της ιστορία εκλιπαρώντας για βοήθεια.

Εδώ και πολλά χρόνια προσπαθεί να μάθει για την τύχη του παιδιού της – έστω και μια πληροφορία μέσα από διάφορες ενέργειες και φορείς – διότι ποτέ δεν πίστεψε ότι η κόρη της, το πρώτο από τα πέντε παιδιά της, πέθανε. Η οικογένεια, μάλιστα, ισχυρίζεται ότι έχει στη διάθεσή της και στοιχεία που το αποδεικνύουν.

Τώρα στηρίζει όλες τις ελπίδες στη δημοσιοποίηση του θέματος. Το MadeinCreta αφού ήρθε σε επικοινωνία με μέλος της οικογένειας παρουσιάζει και τη σχετική επιστολή, η οποία ήδη έχει κυκλοφορήσει μέσω Facebook.

Πρόκειται για την Ελένη Κωνσταντάκη, ηλικίας 68 ετών, η οποία κατοικεί στον Πλάτανο, του Δήμου Αμαρίου. Αναζητεί την κόρη της Χρυσαυγή, που γεννήθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας στις 17 Φεβρουαρίου του 1967 στο Νοσοκομείο PENZBERK της Γερμανίας . Έχασε τα ίχνη της στις 06 Μαρτίου του 1969, από το νοσοκομείο Παίδων «ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ» όταν η Χρυσαυγή ήταν 2 ετών και 19 ημερών. Οι γιατροί είπαν ότι το παιδί πέθανε, η οικογένεια όμως δεν το πίστεψε ποτέ.



Η Ελένη Κωνσταντάκη με την κόρη της Χρυσάνθη

Η ιστορία ξεκινά ….

Το Δεκέμβριο του 1968 που η Χρυσαυγή ήταν 1 έτους και 9 μηνών παρουσίασε συμπτώματα ραχίτιδας και νοσηλεύθηκε για μία εβδομάδα στο Νοσοκομείο Stamberg της Γερμανίας.

Μόλις έγινε εντελώς καλά και πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο της Γερμανίας, με οδηγία των γιατρών του Νοσοκομείου, η Χρυσαυγή μεταφέρθηκε από τους γονείς της, στην Κρήτη, λόγω καλύτερου κλίματος . Επειδή έπρεπε να επιστρέψουν στη Γερμανία εμπιστεύτηκαν την ανατροφή της στην 56χρονη τότε μητέρα της Ελένη, τη Δοσία (Θεοδοσία).

Το Φεβρουάριο του 1969 η Χρυσαυγή παρουσίασε κοιλιακές διαταραχές και νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», της Αθήνας.

Όπως αναφέρει η κ. Ελένη Κωνσταντάκη στην επιστολή της «Οι γιατροί δεν επέτρεψαν στη μητέρα μου να μείνει πάνω από 3 ημέρες, γιατί ούτε επιτρεπόταν από τον κανονισμό του νοσοκομείου όπως έλεγαν, αλλά ούτε και ήταν απαραίτητο αφού δεν ήταν σοβαρή ασθένεια. Εξάλλου η μικρή θα έμενε »σε καλά χέρια», ισχυρίστηκαν.

Η Χρυσαυγή έμεινε στο Νοσοκομείο μόνη της και νοσηλεύτηκε περίπου 3 εβδομάδες. Η κατάσταση της υγείας της ολοένα και καλυτέρευε, όπως ενημέρωναν οι γιατροί τους συγγενείς μας στο χωριό, καθώς γνώριζαν ότι εμείς δουλεύαμε και μέναμε στην Γερμανία.

Την Τρίτη 4 Μαρτίου 1969 το πρωί επικοινώνησαν οι γιατροί με τους δικούς μου στο χωριό και τους ενημέρωσαν ότι η Χρυσαυγή είναι εντελώς καλά και θα έπρεπε να μεταβούν στην Αθήνα να την παραλάβουν. Την Πέμπτη 6 Μαρτίου 1969 που έφτασαν στο νοσοκομείο, ο 30χρονος αδελφός μου, με τον 17χρονο τότε αδελφό του συζύγου μου για να την παραλάβουν, οι γιατροί τους είπαν ψυχρά ότι η Χρυσαυγή πέθανε».




Η Χρυσάνθη με τους γονείς της

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η κ. Ελένη «Οι γιατροί αρχικά αρνήθηκαν κατηγορηματικά στους δικούς μου να την δουν νεκρή, και μετά δεν τους επέτρεψαν ούτε να μεταφερθεί και να ταφεί στην Κρήτη. Οι υπεύθυνοι ως μοναδική λύση, τους πρόβαλλαν ένα γραφείο τελετών απέναντι από το νοσοκομείο, που θα αναλάμβανε την ταφή σε Νεκροταφείο εκεί κοντά. Έτσι και έγινε, το γραφείο μετέφερε την υποτιθέμενη σορό στο νεκροταφείο του Ζωγράφου και την έθαψαν βιαστικά και με απειλές στον παιδικό τάφο με αριθμό 37».

«Είμαι σίγουρη ότι ζει και την έδωσαν για υιοθεσία»

«Αυτή είναι η ιστορία της Χρυσαυγή μου, η ιστορία του δικού μου Γολγοθά. Εξ όλων των προαναφερομένων τα οποία αποτελούν αδιάψευστα γεγονότα, κατοχυρωμένα με μαρτυρίες και ντοκουμέντα, είμαι σίγουρη ότι η Χρυσαυγή μου δόθηκε παράνομα σε θετούς γονείς, οι οποίοι αν την δήλωσαν ως δικό τους γέννημα, διαγράφοντας τα 2 έτη του και δηλώνοντάς το στις υπηρεσίες ως νεογέννητο, η Χρυσαυγή μου δεν γνωρίζει την πραγματική της ηλικία που είναι σήμερα 46 ετών, αλλά πιθανών να φαίνεται σε επίσημα έγγραφα 43 με 44 ετών περίπου ανάλογα το πότε την δήλωσαν.

Γι” αυτό με βοηθό το Θεό και με εγγυητή το μητρικό μου ένστικτο, που μου φωνάζει ότι το παιδί μου ζει και υπάρχει, απευθύνομαι σε σένα αναγνώστη,αν μπορείς να με βοηθήσεις, αν τυγχάνει να είσαι κρατικός λειτουργός με κρατική εξουσία, αν μπορείς το παρόν να το αναρτήσεις σε blogge rκαι σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Twitter κλπ ή αν μπορείς το παρόν να το διαβιβάσεις, αν ξέρεις με κάποιο τρόπο να την αναζητήσεις, αν έχεις σχετικές γνωριμίες, αν κατέχεις κάποια θέση ή αξίωμα, αν κάτι γνωρίζεις, αν είσαι κορίτσι υιοθετημένο και βλέπεις κοινά στοιχεία, αν είσαι η ίδια η Χρυσαυγή μου, που σίγουρα σου άλλαξαν το όνομα, επικοινώνησε μαζί μας, εγώ δεν θέλω να τιμωρηθεί κανείς, δεν με ενδιαφέρει η εκδίκηση, το μόνο που θέλω είναι να αγκαλιάσω την Χρυσαυγή μου, το παιδί που στερήθηκα 44 ολόκληρα χρόνια.

Με αληθινή αγάπη, εκτίμηση και με πόνο ψυχής.

Η Μητέρα της Ελένη»






ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ 
iPhone/iPad ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ         ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ







iefimerida.gr