Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Πέταξε στα σκουπίδια σκληρό δίσκο που είχε 5,5 εκ. ευρώ!


Τραβάει τα μαλλιά του ένας 28χρονος Βρετανός ο οποίος πέταξε κυριολεκτικά στα σκουπίδια ένα μικρό θησαυρό που έκρυβε σε ένα σκληρό δίσκο.

Ο εν λόγω σκληρός δίσκος περιείχε 7.500 μπίτκοϊν, το «εικονικό» νόμισμα που θα τον έκανε πολυεκατομμυριούχο αφού η αξία του σήμερα ξεπερνά τα 1.000 δολάρια. Ο Τζέιμς Χάουελς άρχισε να συλλέγει μπίτκοϊν το 2009, την εποχή που η αξία του ήταν μηδαμινή. Σταμάτησε έναν χρόνο αργότερα, όταν χάλασε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του λόγω υπερθέρμανσης. Φρόντισε όμως να κρατήσει τον σκληρό δίσκο, τον φύλαξε σε ένα συρτάρι και μετά από λίγο ξέχασε την ύπαρξή του.

Αυτή η αφηρημάδα του Χάουελς έμελλε να αποβεί μοιραία καθώς όταν έμαθε πόσο αξίζει σήμερα το μπίτκοϊν συνειδητοποίησε πως είχε πετάξει τον σκληρό δίσκο κάνοντας ένα μεγάλο «ξεκαθάρισμα» στο σπίτι του το περασμένο καλοκαίρι. Έτσι μαζί με το σκληρό δίσκο έχασε και 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό για τον 28χρονο, αλλά το γεγονός ότι ξέρει πολύ καλά πού βρίσκεται ο θησαυρός του. Ο σκληρός δίσκος είναι σε ένα χώρο απόρριψης ηλεκτρονικών ειδών στο Νιούπορτ της Ουαλίας, που όμως έχει το μέγεθος ποδοσφαιρικού γηπέδου.

«Όταν τον είδα, η πρώτη μου σκέψη ήταν: Τετέλεσται», εξήγησε ο Χάουελς μιλώντας στο BBC. «Ο διευθυντής επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους μου όταν μου εξήγησε ότι τα απορρίμματα που έφτασαν εδώ πριν από τρεις με τέσσερις μήνες βρίσκονται πλέον σε βάθος 1-1,5 μέτρου κάτω από άλλα σκουπίδια», συμπλήρωσε.

Πλέον η μοναδική του ελπίδα είναι η οργάνωση μιας έρευνας σε μεγάλη κλίμακα η οποία γίνεται συνήθως σε περιπτώσεις εγκλημάτων οπότε και αναζητούνται αποδεικτικά στοιχεία.  «Αναλαμβάνουν τη δουλειά αυτή 15-20 άνθρωποι, με ειδικές στολές, γερανούς και σκυλιά. Δεν έχω τα μέσα να χρηματοδοτήσω μια τέτοια επιχείρηση χωρίς να είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα πάρω πίσω τα λεφτά μου...» κατέληξε ο απελπισμένος παρ' ολίγον εκατομμυριούχος.



http://www.gazzetta.gr