Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Στα Τρίκαλα το μεγαλύτερο γλειφιτζούρι του κόσμου!Το υφιστάμενο ρεκόρ των 3.200 κιλών, που είχε γίνει στις 18 Ιουλίου 2012 στην Αμερική, αποτελεί πλέον παρελθόν.

Τοποθετήθηκε  με εντυπωσιακό τρόπο στην κεντρική είσοδο του «Μύλου των Ξωτικών» στα Τρίκαλα, το μεγαλύτερο γλειφιτζούρι του κόσμου, όπως κατέγραψε το ρεκόρ Γκίνες.

Το υφιστάμενο (μέχρι χθες) ρεκόρ των 3.200 κιλών, που είχε γίνει στις 18 Ιουλίου 2012 στην Αμερική, αποτελεί πλέον παρελθόν και το νέο ρεκόρ που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα από εταιρεία χειροποίητης καραμέλας μπορούν από σήμερα να θαυμάζουν οι επισκέπτες του «Μύλου των Ξωτικών», καθώς επίσης και να φωτογραφίζονται μπροστά του.

Χρησιμοποιήθηκαν χιλιάδες κιλά καραμέλας, δεκάδες χρώματα ζαχαροπλαστικής και πολλά άτομα που εργάζονταν πυρετωδώς από την Τρίτη 26 Νοεμβρίου, μέρα - νύχτα, για να πετύχουν το πιο γλυκό ρεκόρ του κόσμου. Η «γλυκιά» εικόνα του μεγάλου Γλειφιτζουριού που ζυγίζει 3.820 κιλά και έχει διάμετρο 2,5 μέτρα ταξιδεύει από σήμερα σε όλο τον κόσμο.http://www.gazzetta.gr