Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Δείτε τι τραβάει αυτή η 57χρονη Κινέζα που είναι σωσίας ενός θρυλικού άντρα.


Αιτία χωρισμού λίγο έλειψε να αποτελέσει για 57χρονη Κινέζα το ιδιαίτερο επάγγελμά της.
Η Τσεν Γιαν είναι η μόνη γυναίκα σωσίας του Μάο Τσε Τουνγκ, γεγονός που στερεί μεγάλο μέρος της θηλυκότητάς της και δυσκολεύει σημαντικά τις σχέσεις της με τον σύζυγό της. Εκτός από την εξωτερική της ομοιότητα με τον θρυλικό ηγέτη της Κίνας, η Γιαν έχει υιοθετήσει από το στιλ ντυσίματός του μέχρι τις χειρονομίες και τη γλώσσα που χρησιμοποιούσε.

Ως άριστη επαγγελματίας, φροντίζει να διατηρεί το βάρος της και την περίμετρο της μέσης της στα ίδια επίπεδα ώστε να ταιριάζουν με τις διαστάσεις του Μάο, ενώ διαθέτει ειδικής κατασκευής πλατφόρμες (23 εκατοστών) για να φτάνει στο ύψος του.

Δίνοντας προσοχή και στην παραμικρή λεπτομέρεια, έχει αγοράσει ακόμα και μια ψεύτικη ελιά, την οποία κολλάει στο πιγούνι της για να αυξάνεται ο βαθμός ομοιότητάς της με τον Μάο (κάτι που της κάνει σίγουρα καλό σε επίπεδο δουλειάς, όχι όμως και σε επίπεδο προσωπικής ζωής).

Ο σύζυγός της απεχθάνεται την ιδέα ότι είναι παντρεμένος με ένα θηλυκό Μάο, όπως παραδέχεται η ίδια, όχι τόσο επειδή δεν τον εκτιμούσε ως πολιτική προσωπικότητα, «αλλά επειδή ο Μάο ήταν άντρας και εγώ είμαι γυναίκα» εξηγεί χαρακτηριστικά. Προσθέτει όμως ότι της υποσχέθηκε πως θα μείνει στο πλευρό της, αν και βρίσκει αποκρουστικό το επάγγελμά της.

Η οικονομική κρίση πάντως φαίνεται πως στην περίπτωση της Γιαν θα λειτουργήσει υπέρ της συζυγικής της ευτυχίας, καθώς έχει μειωθεί σημαντικά η ζήτησή της. Παρά το γεγονός ότι η Κίνα έχει οργανώσει πολυδάπανες εκδηλώσεις εν όψει της 120ής επετείου από τη γέννηση του Μάο, η ίδια δεν έχει καταφέρει να κλείσει πολλές εμφανίσεις σε δημόσια events, για τα οποία η αμοιβή της εκτιμάται ότι αγγίζει τα 1.200 ευρώ.