Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Σοκ στον Καναδά: Αστυνομικός σκότωσε εν ψυχρώ ασθενή νευρολογικής κλινικής!


Ο άνδρας είχε καταφέρει να βγει από το ίδρυμα, κρατούσε ψαλίδι και πλησίαζε ομάδα αστυνομικών – Προσοχή σκληρές σκηνές

Σοκάρει το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι καναδικές αρχές με έναν αστυνομικό να πυροβολεί θανάσιμα ασθενή νευρολογικής κλινικής.

Ο Μάικλ Έλιγκον, ο οποίος ήταν έγκλειστος σε ίδρυμα του Τορόντο, επειδή έπασχε από βαριάς μορφής κατάθλιψης, είχε καταφέρει να βγει στο δρόμο κρατώντας ένα μαχαίρι.

Λίγη ώρα αργότερα, κινητοποιήθηκε ομάδα αστυνομικών για να τον εντοπισμό του. Όταν, ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας, που φορούσε λευκή ρόμπα, κρατούσε μαχαίρι, οι ένστολοι τον έκριναν επικίνδυνο.

Μεταξύ τους άρχισαν να φωνάζουν «πυροβόλησε τον» και λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκε ο ήχος από τρεις πυροβολισμούς.

Ο Έλιγκον, φαίνεται στο βίντεο να σωριάζεται στο έδαφος, ενώ δύο ένστολοι τον πλησιάζουν για να διαπιστώσουν ότι είναι νεκρός.

Περίπου έναν χρόνο μετά το τραγικό περιστατικό οι αστυνομικοί καλούνται να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και να δικαιολογήσουν την πράξη τους, αντί για παράδειγμα να προσπαθήσουν να καθησυχάσουν τον ασθενή.

«Όταν βρίσκεσαι μπροστά σε μία τέτοια κατάσταση με έναν άνθρωπο να σε πλησιάζει κρατώντας ένα ψαλίδι στο χέρι και προσπαθώντας να σε σκοτώσει, δε θα αναπτύξεις και σχέσεις μαζί του», υποστήριξε στην κατάθεσή του ο αστυνομικός Σκοτ Γουόκερ. «Δεν είμαστε ψυχίατροι», συμπλήρωσε, ενώ λέγεται πως ο ασθενής αφού έκλεψε το ψαλίδι τραυμάτισε κάποιον στο χέρι, χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες και χωρίς να επιβεβαιώνεται το γεγονός.





πηγή