Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Δέκα από τις πιο περίεργες ασθένειες στα ιατρικά χρονικά







Υπάρχουν πολλές διαταραχές και ασθένειες, τις οποίες σίγουρα δεν έχετε ακούσει ποτέ και φαντάζουν ολοκληρωτικά εξωπραγματικές. Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε 10 από τις πιο περίεργες ασθένειες, που έχουν καταγραφεί στα ιατρικά χρονικά.
Διαταραχή ταυτότητας σωματικής ακεραιότητας




Όσοι πάσχουν από αυτή τη διαταραχή είναι κατά τα άλλα υγιείς, ωστόσο αισθάνονται ότι κάποιο μέρος του σώματός τους δεν πρέπει να είναι στη θέση που βρίσκεται. Για παράδειγμα το χέρι τους, ίσως φαντάζει στα άτομα αυτά τρομακτικό. Μάλιστα, δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που μπορούν να καθορίσουν επακριβώς το σημείο που επιθυμούν να αποκοπεί. Οι νευροεπιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός πως, όσοι πάσχουν από αυτή τη διαταραχή, έχουν ατελείς «χάρτες» του σώματός τους στον εγκέφαλο.










Συγγενής αναισθησία στον πόνο




Ευχηθήκατε ποτέ να μην αισθανόσασταν τον πόνο; Αναθεωρείστε αμέσως. Ο πόνος είναι μία φυσική σωματική αντίδραση στον κίνδυνο. Η συγκεκριμένη ασθένεια, δεν επιτρέπει στα άτομα που πάσχουν από αυτή να αισθανθούν πόνο, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν από τραυματισμούς που δεν αντιλαμβάνονται. Η νόσος ξεκινά με τη γέννηση του παιδιού. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που παιδιά δάγκωναν τη γλώσσα τους ή έβαζαν αντικείμενα στα μάτια τους χωρίς να αισθάνονται πόνο.










Σύνδρομο Pica




Τα άτομα που πάσχουν από τη διαταραχή αυτή δεν μπορούν να αντισταθούν στο να φάνε αντικείμενα. Η διαταραχή αυτή έχει πολλές υποκατηγορίες, μερικές από τις οποίες είναι πιο περίεργες και επικίνδυνες. Παραδείγματα αντικειμένων που καταναλώνουν όσοι πάσχουν από αυτή τη διαταραχή είναι κιμωλίες, γυαλιά, καρφιά, μπογιές, μαλλιά, ξύλο, ούρα και πολλά άλλα. Η φωτογραφία απεικονίζει 1.446 μεταλλικά αντικείμενα από καρφιά μέχρι καπάκια αλατιέρας, που αφαιρέθηκαν από το στομάχι ενός ασθενούς στο Μισούρι.










Μαζική υστερία




Παρατηρείται όταν μία ομάδα ανθρώπων εκδηλώνουν αυθόρμητα τα ίδια ή παρόμοια συμπτώματα υστερίας, όπως σπασμούς, επιληπτικές κρίσεις ή λιποθυμία. Όλοι οι «πάσχοντες» θεωρούν ότι έχουν την ίδια ασθένεια, ωστόσο στην πραγματικότητα είναι καλά στην υγεία τους. Μία παρόμοια εκδήλωση μαζικής υστερίας, οδήγησε το 1962 στη «δίκη των μαγισσών» του Σάλεμ.










Προσβολή από σαρκοφάγες προνύμφες





Η συγκεκριμένη φωτογραφία δείχνει το στόμα ενός ασθενούς που έχει προσβληθεί από προνύμφες, και βαθμολογήθηκε από εθελοντές σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2010 στο London School of Hygiene & and Tropical Medicine, ως η πιο αηδιαστική ανάμεσα σε άλλες 20 παρόμοιες.










Νόσος του Morgellons




Όσοι πάσχουν από αυτή την ασθένεια νιώθουν ότι κάτι περπατά και τους τσιμπά συνεχώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Αυτό τους προκαλεί συνεχή φαγούρα, με αποτέλεσμα να προκαλούν πληγές στο δέρμα τους, προκειμένου να ανακουφιστούν. Τα άτομα αυτά υποφέρουν επίσης από αϋπνίες.










Παρασιτικό δίδυμο




Όταν ένα δίδυμο έμβρυο ξεκινά να αναπτύσσεται στη μήτρα, αλλά δεν ολοκληρώνεται, συχνά προσκολλάται στο άλλο έμβρυο. Συγκεκριμένα, η ανάπτυξη του «ασθενέστερου» διδύμου σταματά και τα μέλη που προσκολλώνται και αναπτύσσονται στο υγιές.










Σύνδρομο Cottard




Πρόκειται στην ουσία για μία παραίσθηση. Σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, άνθρωποι ξυπνούν κάποια μέρα και θεωρούν ότι είναι νεκροί, ότι δεν υφίστανται ή ότι η σάρκα τους αποσυντίθεται. Ωστόσο, το φαινόμενο αυτό εξηγείται επιστημονικά. Το κέντρο του εγκεφάλου που συνδέεται με την αναγνώριση προσώπων, αποσυνδέεται, για κάποιο λόγο, από το κέντρο που ελέγχει τα συναισθήματα.










ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ 
iPhone/iPad ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ         ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ