Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Τέλος τα τατουάζ! Απαγορεύονται!


Στην Ελλάδα;;;Οχι, αλλα στην Τουρκία!
Με ανακοίνωσή της η τουρκική Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet) εξέδωσε ανακοίνωση για τα τατουάζ διευκρίνοντας ότι απαγορεύονται στη χώρα γιατί δεν συνάδουν με το Ισλάμ.


«Εφόσον είναι επιβλαβή για την υγεία, απαγορεύονται από την θρησκεία», υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της τουρκικής επιτροπής – με ημερομηνία 2 Νοεμβρίου – σε απάντηση ερωτήματος για το αν τα τατουάζ επιτρέπτονται στη χώρα.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τον προφήτη Μωάμεθ, όσοι αλλάζουν όψη από την αρχική τους δημιουργία, αποστασιοποιούνται από το έλεος του Θεού. Για το λόγο αυτό τα τατουάζ δεν είναι «επιτρεπτά», προσθέτει η ανακοίνωση, στην οποία, όμως, αναφέρεται ότι τα μακριά μαλλιά στους άντρες είναι ανεκτά, αντιθέτως τα σκουλαρίκια είναι κατακριτέα.

Όπως διευκρυνίζει η Diyanet ο λόγος που δεν εγκρίνονται τόσο τα σκουλαρίκια όσο και τα άλλα κοσμήματα για τους άντρες είναι γιατί προορίζονται μόνο για τις εκπροσώπους του ωραίου φύλου.

«Ο άντρας Μουσουλμάνος θα πρέπει να μείνει μακριά από κοσμήματα που είναι καθαρά για γυναίκες γιατί ο προφήτη Μωάμεθ μας έχει δώσει την εντολή: «Οι άντρες που θέλουν να μοιάζουν με γυναίκες και οι γυναίκες που θέλουν να μοιάζουν με άντρες, αποστασιοποιούνται από το έλεος του Θεού», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται επίσης ότι τα μακριά μαλλιά στους άντρες όπως και όλες οι ανδρικές κομμώσεις είναι επιτρεπτές, αρκεί τα μαλλιά να είναι καθαρά.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ 
iPhone/iPad ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ         ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ