Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΡΑΝΟΪΚΟ!!! Αγκάλιασε ένα καρχαρία… (βίντεο)
Το γύρο του κόσμου κάνει ένα βίντεο που απεικονίζει έναν τουρίστα, που για ακατανόητους λόγους, ρίσκαρε τη ζωή του αγκαλιάζοντας έναν καρχαρία στα νερά του νησιού Μπόρα Μπόρα στον Ειρηνικό.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο τουρίστας τυλίγει τα χέρια του γύρω από τον κίτρινο καρχαρία με αποτέλεσμα το πρόσωπό του να βρεθεί σε απόσταση εκατοστών από τα σαγόνια του ζώου.

Οι κίτρινοι καρχαρίες, που ονομάζονται έτσι για το χρώμα τους, δεν θεωρούνται ιδιαίτερα απειλητικοί για τους ανθρώπους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ακίνδυνοι. Όταν αισθανθούν ότι απειλούνται επιτίθενται, απλά στις περισσότερες περιπτώσεις οι επιθέσεις τους δεν είναι θανατηφόρες. Νωρίτερα πάντως φέτος ένας δύτης στο νησί Μπόρα Μπόρα τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο χέρι από επίθεση κίτρινου καρχαρία.

Ευτυχώς, στην προκειμένη περίπτωση ο καρχαρίας, μήκους 2,5 μέτρων, παρέμεινε ήρεμος φιλικός, παρά το γεγονός ότι ο τουρίστας τον αιφνιδίασε και σκαρφάλωσε επάνω του.

Ο άνδρας, εν ονόματι Grant Murdok, ανάρτησε το βίντεο με τη μοναδική εμπειρία που έζησε στο YouTube, λέγοντας πως ο κίτρινος καρχαρίας κολυμπούσε ήρεμα ανάμεσα σε δύτες.

Το βίντεο κυκλοφορεί στα social media με τους περισσότερους να κατηγορούν τον δύτη για απερισκεψία και επιπολαιότητα.