Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Η τέχνη της ομελέτας!



Η Γέμιση:Κόψε τα λαχανικά, λουκάνικα κ.λπ. σε πολύ μικρά κομμάτια, αλλιώς αν είναι μεγάλα, θα σκίσουν το αυγό όταν αναποδογυρίζεις την ομελέτα.
Η Θερμοκρασία:   Η φωτιά πρέπει να μεταξύ μέτριας και υψηλής.
Το Μείγμα: Ανακάτεψε μέχρι 2 αυγά με 2 κουταλιές σούπας νερό και ρίξε λίγο αλάτι. Το αλάτι διαλύει τα ασπράδια αυγών και δίνει απαλή υφή. Το νερό τα κάνει αφράτα. Μπορείς να δοκιμάσεις κι άσπρο κρασί, αλλά όχι γάλα - τα κάνει πιο βαριά.
Το Ανακάτεμα: Σπρώξε τις ψημένες άκρες του αυγού προς το κέντρο του τηγανιού με μία σπάτουλα και μετά κούνα λίγο το τηγάνι, ώστε το ωμό αυγό να κυλήσει πάνω από το ψημένο αυγό και να ακουμπήσει την επιφάνεια του τηγανιού. Μετά αφού το αυγό έχει σταθεροποιηθεί και η ομελέτα είναι ακόμη υγpή, γύρνα το τηγάνι ώστε το χερούλι να είναι προς τα έξω (προς εσένα) και άπλωσε τη γέμιση στο κάτω μισό της ομελέτας. 
Κούνα το χερούλι προς το μέρος σου - αυτό θα μεταφέρει το αυγό στην άλλη άκρη του τηγανιού και μετά ξανακούνα το ώστε να διπλωθεί η ομελέτα. Αν δεν διπλωθεί με την πρώτη, μην ανησυχείς: με εξάσκηση θα γίνεις καλύτερος. 



periersa.gr