Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Στην παραγωγή η νέα BMW Active Tourer



Θα βασίζεται στην προσθιοκίνητη πλατφόρμα UKL

Παρουσιάζοντας πριν λίγο καιρό το πρωτότυπο Active Tourer Outdoor, η BMW εγκαινίαζε μια νέα εποχή, εντάσσοντας στην γκάμα της και προσθιοκίνητα μοντέλα.

Έτσι λοιπόν, το συγκεκριμένο πρωτότυπο θα περάσει στην παραγωγή, ως BMW Active Tourer στην αμερικανική αγορά, ενώ δεν είναι ακόμη γνωστό ποια ονομασία θα υιοθετήσει στην ευρωπαϊκή αγορά και θα είναι «το πρώτο από πολλά μοντέλα που θα βασιστούν στη νέα πλατφόρμα UKL», όπως τόνισε σχετικά ο Ian Robertson, ανώτερος αξιωματούχος της φίρμας. 

Σημειωτέον ότι την πλατφόρμα αυτή συναντήσαμε και στο νέο Mini Cooper, η οποία έχει ως κύριο χαρακτηριστικό της τη μείωση του βάρους όλων των νέων αυτοκινήτων, καθώς και τη βελτίωση της ακαμψίας τους.

Παράλληλα, να σημειώσουμε ότι το νέο μοντέλο θα έχει διαστάσεις 4.350 χλστ. μήκος, 1.833 χλστ. πλάτος και 1.576 χλστ. πλάτος, αλλά και πολλές επιλογές άνεσης, πρακτικότητας και αποθηκευτικών χώρων για «δραστηριότητες εντός και εκτός πόλης», όπως επισημαίνεται. 

Επιπλέον, σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο μοντέλο θα έχει δύο εκδόσεις με ένα κοντύτερο κι ένα πιο μακρύ μεταξόνιο, χάρη στο οποίο θα φέρει 7θέσια διάταξη καθισμάτων.


Μηχανικά τώρα, δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι, πέρα από το γεγονός ότι οι 3 και 4κυλίνδρων κινητήρες του Mini θα χρησιμοποιηθούν κι εδώ. Να θυμίσουμε βέβαια ότι το πρωτότυπο μοντέλο χρησιμοποιούσε ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης που συνδύαζε έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης 1,5 λτ. με ηλεκτροκινητήρα (PHEV). 

Το συγκεκριμένο σύνολο απέδιδε από κοινού 190 ίππους και επέτρεπε στο concept να ολοκληρώσει τα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 8 δλ. με τελική τα 200 χλμ./ώρα. 

Μάλιστα με τη συνδυαστική χρήση των μοτέρ επιτύγχανε μια μέση κατανάλωση 2,5 λτ./100 χλμ. κι εκπομπές ρύπων κάτω από τα 60 γρ./χλμ., σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία. 

Επομένως και στο μοντέλο παραγωγής, που προβλέπεται να λανσαριστεί μέσα στο 2015, αναμένουμε πιθανότατα την ύπαρξη μιας υβριδικής έκδοσης, καθώς και την προαιρετική διαθεσιμότητα 4κίνησης.



http://newspulse.gr