Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Γιάννενα: «Ο δάσκαλος έβαλε το σφουγγάρι στο στόμα του γιου μου»

Γιάννενα: «Ο δάσκαλος έβαλε το σφουγγάρι στο στόμα του γιου μου»
Μια πολύ σοβαρή καταγγελία έστειλε στο ipeirotika.gr ένας γονιός από την πολη των Ιωαννίνων.




Σύμφωνα με αυτήν ο δάσκαλος του δημοτικού σχολείου στο οποίο πηγαίνει ο γιος του την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου έκανε τρία επεισόδια εις βάρος αυτού.

Αναλυτικά αναφέρει στην επιστολή του:

"Το πρώτο ήταν, όταν ξαφνικά χτύπησε κατά λάθος το ξυπνητήρι από το ρολόι χειρός του παιδιού πήγε ο δάσκαλος και μουτζούρωσε όλη την οθόνη από το ρολόι με μαρκαδόρο.

Το δεύτερο ήταν, όταν γύρισε το παιδί στην τσάντα του για να βγάλει την κασετίνα του και η καρέκλα έτριξε δυνατά στο πάτωμα τότε ο δάσκαλος πήγε κοντά του είπε "είσαι προκλητικός" και του έδωσε μια δυνατή ξυλιά στον πισινό τόσο δυνατή που κουνήθηκε και το θρανίο.

Το τρίο ήταν, όταν το παιδί γύρισε πίσω να ρωτήσει κάτι ένα συμμαθητή και ο συμμαθητής φώναξε "κύριε ο με ενοχλεί" τότε ο δάσκαλος πήγε κοντά στο γιο μου του πατάει το πόδι, ο γιος μου έκανε "αααα" ανοίγοντας το στόμα και ο δάσκαλος έβαλε το σφουγγάρι του πινάκα στο στόμα του παιδιού.

Αυτά τα τρία επεισόδια έγιναν την ίδια μέρα.

Στην ίδια τάξη έχω και την κόρη μου που είναι δίδυμη και τα επιβεβαίωσε όλα.

Εμείς οι γονείς τα μάθαμε όταν γύρισαν τα παιδιά το μεσημέρι, επικοινωνήσαμε με τον διευθυντή του σχολείου και επειδή ο δάσκαλος είχε σχολάσει κλείσαμε ραντεβού την δευτέρα για εξηγήσεις.

Την Δευτέρα όταν ρώτησα τον δάσκαλο για τα επεισόδια μου είπε για το πρώτο ότι "ο μαρκαδόρος βγαίνει εύκολα από την οθόνη" για την ξυλιά ότι "ίσα που το ακούμπησε το παιδί" και για το σφουγγάρι "δεν το έβαλε μέσα στο στόμα αλλά το ακούμπησε στα χείλη"

Εγώ συγκρατήθηκα και είπα στον διευθυντή να καλέσει την σχολική σύμβουλο για να διερευνήσει το θέμα.

Η σχολική σύμβουλος πήγε εξέτασε το μόνο τον δάσκαλο και έφυγε.Εγώ περίμενα να μάθω τι θα γίνει και πια θα είναι η ποινή,αλλά δεν είχα κανένα νέο. Ρωτάει η γυναίκα μου τον διευθυντή τι θα γίνει και λέει ότι η σχολική σύμβουλος χειρίζεται το θέμα, τότε του ζητάει το τηλέφωνο την άλλη μέρα την παίρνω τηλέφωνο και την ρωτάω "εμάς τους γονείς και τα παιδιά μου πότε θα μας ρωτήσετε για το περιστατικό;" μετά από έντονο διάλογο μου λέει ότι έκανε επίπληξη στο δάσκαλο και το θέμα έληξε.

Σε όλη αυτή την διάρκεια 10 ημερών ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ήταν...απών ενώ τους είχαμε ενημερώσει από την αρχή.

Τώρα που πέρασε ένας μήνας και δεν βλέπω καμία υπηρεσιακή ποινή σκέφτομαι ότι μήπως έκανα λάθος που δεν τον τσάκισα στο ξύλο;ή που δεν τον πήγα στο αυτόφωρο;

Δεν θα το αφήσω έτσι από εδώ και πέρα το λόγο έχει η δικαιοσύνη.

Ευχαριστώ."





ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ 
iPhone/iPad ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ         ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ