Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Μπουρούσης Ιωάννης ο 4ος...!



Ο Γιάννης Μπουρούσης έγινε ο τέταρτος Έλληνας που καλείται να "υπηρετήσει" την "Βασίλισσα". Ο διεθνής σέντερ μίλησε στο Euroleague Greece για την επιθυμία του να επιστρέψει φέτος στο Μιλάνο, αυτή τη φορά ως φιναλίστ της διοργάνωσης.
 



"Η... καλή μέρα από το πρωί φαίνεται" λέει ο θυμόσοφος λαός. Αν αυτό βρίσκει εφαρμογή και στην περίπτωση της Ρεάλ θα το ξέρουμε την άνοιξη, όμως το σίγουρο είναι πως με 8 νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές υποχρεώσεις οι Μαδριλένοι έκλεισαν  με ονειρικό τρόπο τον Οκτώβριο. Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι "Μερένχες" παίζουν το καλύτερο μπάσκετ αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Τα διθυραμβικά σχόλια, όμως δεν αποπροσανατολίζουν τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος μιλώντας στο Euroleague Greece κράτησε χαμηλούς τόνους.

Ο διεθνής σέντερ έπειτα από δύο χρόνια στην Αρμάνι Μιλάνο αποτέλεσε το καλοκαίρι μία από τις μόλις τρεις μεταγραφές που πραγματοποίησε η Ρεάλ και ήδη έχει αρχίσει να δικαιώνει τους ανθρώπους της ομάδας για την εμπιστοσύνη τους δίνοντας βάθος και ποιότητα στην Ισπανική φροντ λάιν. Ο Μπουρούσης που έγινε ο τέταρτος Έλληνας που φοράει την φανέλα της "Βασίλισσας" (είχαν προηγηθεί Λάζαρος Παπαδόπουλος, Αντώνης Φώτσης και Μιχάλης Πελεκάνος) μίλησε στο Euroleague Greece για την νέα του ομάδα, τις υψηλές προσδοκίες που υπάρχουν και του έχουν γίνει τρόπος ζωής αλλά και για την μανία των Μαδριλένων να συγκρίνουν όλους τους σέντερ με τον θρύλο, Άρβιντας Σαμπόνις.

- Είχατε έναν εξαιρετικό Οκτώβρη με συνεχόμενες νίκες. Ποιος ήταν ο κύριος λόγος που το καταφέρατε;

“Νομίζω ότι δουλέψαμε με τον κατάλληλο τρόπο ως ομάδα. Έχουμε καλή χημεία καθώς επίσης και παίκτες με εξαιρετική ποιότητα. Όπως και να έχει είναι απλά το ξεκίνημα της σεζόν και έχουμε ακόμα μπροστά μας πολύ δρόμο μέχρι το τέλος της σεζόν. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα εστιάζοντας μόνο στο επόμενο παιχνίδι”.

- Σε αυτή τη φάση της σεζόν συνήθως οι ομάδες βρίσκονται στη φάση της απόκτησης ομοιογένειας. Το πλεονέκτημα της Ρεάλ είναι ότι δεν είχε πολλούς νέους παίκτες;

“Είναι σημαντικό για την ομάδα ότι έχει διατηρήσει 9 παίκτες από την περσινή σεζόν. Γνωρίζονται μεταξύ τους πολύ καλά κι εγώ μαζί με τους Μετζρί και Ντάνι Ντίεθ πρέπει μαζί να μπούμε στην ομάδα και να προσθέσουμε κάτι θετικό”.

- Πόσο δύσκολο είναι για εσένα να προσαρμοστείς στην νέα πραγματικότητα της ζωής σου; Της νέας σου ομάδας; Στις μεγάλες προσδοκίες που υπάρχουν;

“Στο τέλος το μπάσκετ είναι μπάσκετ, είναι το άθλημα που παίζω σε όλη μου τη ζωή. Στην καριέρα μου έχω αγωνιστεί σε ομάδες με υψηλές προσδοκίες. Όλοι θέλουμε να κερδίζουμε, η ομάδα, οι παίκτες, οι φίλαθλοι. Πρέπει να ζήσεις με αυτό και να δίνεις το 100% των δυνατοτήτων σου καθημερινά στις προπονήσεις και τα παιχνίδια”.

- Είστε το φαβορί του γκρουπ και πριν ακόμα ξεκινήσει η σεζόν η Ρεάλ είναι από τα φαβορί για να φτάσει στο Final 4. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για όλους σας;

“Όπως είπα και πριν αυτό θέλουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ο κόσμος, όμως εμείς πρέπει να συγκεντρωνόμαστε στην δουλειά μας, να δουλεύουμε σκληρά καθημερινά και να σκεφτόμαστε μόνο το επόμενο παιχνίδι. Αυτό είναι το μπάσκετ και υπάρχουν πολλές ομάδες στην φετινή Euroleague που μπορούν να κατακτήσουν τον τίτλο”.

- Πως θα ήταν για εσένα να επιστρέψεις στο Μιλάνο (όπου πέρασες 2 χρόνια όχι και τόσο επιτυχημένα) ως φιναλίστ;

“Το να φτάνεις σε ένα τελικό είναι σπουδαίο για κάθε επαγγελματία και δεν παίζει ρόλο το πού θα γίνει αυτό το παιχνίδι. Θέλουμε να φτάσουμε στην τελική φάση αυτό είναι το σημαντικό”.

- Υποθέτω ότι δεν έχει νόημα να ρωτήσω για τους στόχους της Ρεάλ. Τίτλοι σε κάθε διοργάνωση, σωστά; Ο απώτερος στόχος είναι να τελειώσετε την δουλειά που έμεινε στη μέση στην περσινή Euroleague;

“Παίζουμε σε μία μεγάλη ομάδα, με μεγάλες προσδοκίες και θέλουμε όλοι να κερδίζουμε, να είμαστε ανταγωνιστικοί καθημερινά, να φτάσουμε στα τελικά. Γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο, όμως δουλεύουμε γι' αυτό. Αυτός είναι ο στόχος μας”.

- Οι συμπαίκτες σου και εσύ φαίνεται να περνάτε καλά τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ. Είναι έτσι τα πράγματα;

“Αυτή τη στιγμή έχουμε εξαιρετικό κλίμα μέσα στην ομάδα. Είμαστε επαγγελματίες, όμως πιστεύω ότι είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να υπάρχει καλή χημεία. Έχουμε καλούς παίκτες και ανθρώπους μέσα στην ομάδα κι αυτό πάντα βοηθάει”.
"Δεν μιλήσαμε για το Ευρωμπάσκετ"

-Ποιος είναι το μεγαλύτερο πειραχτήρι μέσα στην ομάδα; Ποιος είναι ο πιο σοβαρός και ο πιο ενεργητικός;

“Είναι όλοι εξαιρετικά παιδιά και καλοί άνθρωποι. Καθένας είναι διαφορετικός, όμως είναι όλοι επαγγελματίες και καλοί άνθρωποι. Είναι όμορφο να βρίσκεσαι σε μία ομάδα όπως αυτή με καλό κλίμα εντός και εκτός γηπέδου”.

- Η Εθνική Ισπανίας έχει κερδίσει πολλές φορές την Εθνική Ελλάδας. Φέτος ήταν η σειρά της Ελλάδας να κερδίσει κι ένας από τους παράγοντες ήσουν εσύ. Σε πείραξαν για αυτό; Υπήρξε κάτι που θυμήθηκαν όταν σε είδαν;

“Όχι δεν αναφερθήκαμε στο παιχνίδι. Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες κι αυτό ήταν όλο. Από τότε που ξεκίνησα τις προπονήσεις στην Ρεάλ δεν είπαμε ποτέ κάτι γι' αυτό το παιχνίδι”.

- Μετά τον Άρβιντας Σαμπόνις στην Ισπανία έχουν τη συνήθεια να συγκρίνουν τους σέντερ της Ρεάλ με τον Λιθουανό θρύλο. Πόση πίεση μπορεί να προσθέσει αυτό σε έναν παίκτη που ήδη έχει αρκετή γνωρίζοντας ότι αγωνίζεται σε ένα σωματείο όπως η Ρεάλ;

“Δεν γνωρίζω αν ο κόσμος μιλάει γι' αυτό, όμως το μόνο σημαντικό είναι η ομάδα. Όλοι προσπαθούμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να φτάσουμε στις νίκες και να εκπληρώσουμε τους στόχους του συλλόγου. Δεν μπορείς να περιορίσεις τις συγκρίσεις και τα σχόλια, όμως πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος στην δουλειά σου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και των παιχνιδιών”

- Πώς ήταν να πατήσεις μέσα στο Μπερναμπέου; Ήταν ένα από τα παιδικά σου όνειρα; Είχες φανταστεί ποτέ ότι θα ζήσεις κάτι τέτοιο;

“Ήταν απίστευτο. Υπήρξε εξαιρετική ατμόσφαιρα και ήταν μεγάλη εμπειρία. Δεν είχα ξαναζήσει κάτι ανάλογο. Βλέποντας όλο αυτό το κόσμο να μας επευφημεί ήταν απίστευτα. Όλοι ευχαριστήσαμε τον σύλλογο και τους φιλάθλους για αυτή τη κίνηση”.




ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ 
iPhone/iPad ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ         ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ