Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Επίδομα στήριξης τέκνων 480€ για κάθε παιδί: Ποιοι το δικαιούνται; 

Πώς να πάρετε το ενιαίο οικογενειακό επίδομα στήριξης τέκνων που φτάνει τα 480 για κάθε παιδί; Ποιοι το δικαιούνται;

Πολλοί είναι αυτοί που δεν λαμβάνουν ενώ το δικαιούνται, το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων που καταβάλλεται για πρώτη φορά, καθώς και το ενιαίο επίδομα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.
Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων καλύπτει οικογένειες με 1 ή 2 παιδιά και ανέρχεται στα 480 ευρώ το έτος για κάθε παιδί, ενώ το ενιαίο επίδομα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες χορηγείται εφάπαξ και ενδεικτικά για οικογένεια με 4 παιδιά φθάνει τα 3920 ευρώ το χρόνο.
Αναλυτικότερα, από την πορεία εκκαθάρισης των αιτημάτων για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων, προκύπτει ότι μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί 142.543 αιτήματα, συνολικού ποσού 234 εκ ευρώ. Μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, διαπιστώθηκε ότι μεγάλος αριθμός φορολογούμενων, παρότι δικαιούνται τα νέα οικογενειακά επιδόματα στήριξης τέκνων, δεν έχουν υποβάλλει ακόμη το έντυπο Α21 προκειμένου να τους καταβληθεί το επίδομα στήριξης τέκνων.
Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων απευθύνεται σε όλους τους φορολογούμενους που έχουν υποβάλλει οριστικά τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος Ε1 και έχουν παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών ή κάτω των 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή κάτω των 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας και φυσικά πληρούν τα προβλεπόμενα εισοδηματικά κριτήρια.
Από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας υπενθυμίζεται ότι οι φορολογούμενοι με ένα ή και περισσότερα παιδιά μπορούν να υποβάλλουν αίτημα οικογενειακού επιδόματος, αμέσως μετά την οριστική υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης.


ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ 
iPhone/iPad ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ         ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ