Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ηλεκτρικό σκούτερ φτιαγμένο από κάνναβn κατασκευάστηκε στην Ολλανδία Μια ιδιαίτερη οικολογική πρόταση έκανε η εταιρεία Waarmakers στην Ολλανδία που κατασκεύασε ένα λειτουργικό ηλεκτρικό μηχανάκι χρησιμοποιώντας κάνναβn.

Το Be.e scooter όπως ονομάζεται, πιάνει ταχύτητες 0-50 σε 7 δευτερόλεπτα και η μπαταρία του έχει αυτονομία που καλύπτει απόσταση 60 έως 90 χιλιομέτρων. Για να φορτίσει πλήρως, χρειάζεται λιγότερο από 4 ώρες σε οποιαδήποτε πρίζα ρεύματος 220 V.

Όσο για την κάνναβn βρίσκεται στο σασί του σκούτερ σε συνδυασμό με κόλλα και κάποια αλλά στοιχεία από ίνες λιναριού.

Η εταιρεία αναφέρει πως πρόκειται για έναν πολύ απλοϊκός σχεδιασμό που μέχρι τώρα εφαρμόζονταν μόνο στα μοντέλα της Formula 1. Όσο για το εσωτερικό του περιλαμβάνει έναν ισχυρό, οικολογικό κινητήρα, μπαταρίες, δύο ρόδες και πολύ λίγο απαραίτητο μέταλλο σε βίδες και αμορτισέρ. Στην κατασκευή του συμμετείχαν και η εταιρεία βιοπλαστικών Nabasco, αλλά και το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Inholland.

Όσο αφορά την τιμή, το Be.e scooter δεν διατίθεται προς πώληση αλλά μόνο προς ενοικίαση για περιορισμένο χρονικό διάστημα (για μια εβδομάδα ή ένα μήνα) για τον κάθε φιλόδοξο οδηγό που σκέφτεται το περιβάλλον.

Δείτε πως είναι το ηλεκτρικό μηχανάκι από κάνναβn:
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ 
iPhone/iPad ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ         ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ